INterview Cihan erdogan

Interview met Cihan Erdogan

Cihan (26 jaar) heeft in september en oktober jl. stage gelopen op ons kantoor in Rotterdam. Cihan nam deel aan de Masterclass Fusies & Overnames, het jaarlijkse extra-curriculaire programma dat Houthoff organiseert in samenwerking met de Erasmus Universiteit en de Universiteit Leiden. Cihan ervaart de praktijkgroepwissel tijdens zijn student-stage in Rotterdam als een groot pluspunt. Benieuwd naar het verhaal van Cihan? Lees dan meer

Waarom heb je je aangemeld voor de Masterclass Fusies & Overnames? 

In het kader van de master Ondernemingsrecht gaf Jacques Kröner, advocaat-partner bij Houthoff, college over hoe een transactie in de praktijk werkt. Na het college wees hij de studenten op de Masterclass Fusies & Overnames, waarbij je als student de verschillende stappen in een overnameproces kan zien. Dit leek me interessant en uitdagend, en ik meldde me daarom meteen aan.

Wat wilde je bereiken met de Masterclass?

Ik wilde zoveel mogelijk leren over het vak Fusies & Overnames, maar dan vanuit praktisch perspectief. Op de universiteit leer je namelijk alleen de theorie, maar dat moet je later ook kunnen toepassen op de praktijk. Bij de Masterclass krijg je de mogelijkheid om dit te doen. Doordat je in aanraking komt met advocaten die het vak daadwerkelijk uitoefenen, krijg je bovendien meteen een beeld van wat je kan verwachten van het werk als advocaat-stagiair bij een groot kantoor.

Bij de Masterclass Fusies & Overnames doorloop je een hele transactie in vijf bijeenkomsten. Hoe was dat?

Anders! Je leert aan de universiteit wel hoe een corporate governancestructuur er in theorie uitziet, maar krijgt nooit een beeld van hoe bijvoorbeeld een aandeelhoudersovereenkomst of een bestuursbesluit daadwerkelijk is opgezet. Dat is toch wel heel anders dan je in de collegezalen verwacht! Ik vond het ook opmerkelijk dat je in de juridische documenten een stuk minder verwijzingen naar wetsartikelen ziet, terwijl je dat tijdens je studie bij elk tentamen of paper telkens moet doen. De juridische kennis wordt bij advocaten blijkbaar geacht aanwezig te zijn waardoor het niet nodig is om steeds het wetsartikel erbij te vermelden. Los van de theorie en de praktijk krijg je ook veel andere zaken van het kantoor mee, zoals de borrels en allerlei andere sociale activiteiten. Dit is een leuke toevoeging na een intensieve dag.

Trok de advocatuur je nog meer na de Masterclass?

Jazeker! De lijn die was ingezet bij de Masterclass Fusies & Overnames wilde ik graag doorzetten. Ik wilde nog meer van de praktijk zien en heb me daarom opgegeven voor een student-stage bij Houthoff. Ik mocht al snel op gesprek komen. Enkele minuten na mijn sollicitatiegesprek met twee advocaten van de student-stagecommissie werd ik al gebeld met het goede nieuws dat ik stage kon komen lopen!

Hoe heb je de student-stage ervaren?

Je merkt dat de kantoorgenoten je behandelen als een volwaardige collega: je wordt betrokken bij zaken, conference calls en besprekingen. Je doet alleen maar inhoudelijk werk. Hier leer je veel van! Daarnaast heerst er een prettige sfeer onder de kantoorgenoten. Ook heb ik de praktijkgroepwissel als zeer positief ervaren. Ik ben gewisseld van de sectie Real Estate Transactions naar Corporate Mergers & Acquisitions. Ondanks dat je na een maandje al moet wisselen en dit wat schakelvermogen van een stagiair vraagt, is het voordeel dat je twee verschillende praktijkgroepen en dus veel verschillende aspecten aan het werk te zien krijgt. Dit is alleen maar een pluspunt!

Ben jij na Cihans verhaal ook geïnteresseerd in het lopen van een student-stage in Rotterdam? Neem dan contact op met de recruiters voor meer informatie en de beschikbare stageplekken, of solliciteer direct via onze website.