Diversiteit en inclusiviteit

What's in it for you?
Jezelf kunnen zijn op kantoor, voelen dat je meetelt en gerespecteerd worden. Houthoff streeft naar het creëren van een diverse en inclusieve werkomgeving, want jezelf kunnen zijn op je werk is het allerbelangrijkst. Het gaat verder dan respect voor iemands achtergrond; teams met verscheidende culturen, achtergronden en voorkeuren stimuleert creatief en vernieuwend denken wat ten goede komt aan onze organisatie. Om de diversiteit en inclusiviteit binnen kantoor te waarborgen steunen wij verschillende initiatieven. Daarnaast zijn wij ook diverse samenwerkingen aangegaan om met een nog meer diverse groep studenten in contact te komen.

           


Paul de Vries (notaris partner): "In ons onderzoek kwamen wij erachter dat er eigenlijk alleen maar voordelen zijn voor bedrijven als ze meer aandacht te besteden aan diversiteit."

Paul: "Als notaris bij Houthoff houd ik mij bezig met fusies & overnames en corporate governance. In de dagelijkse praktijk spreek ik vaak cliënten over hoe ze de governance van hun bedrijf optimaal kunnen vormgeven. Ik merk dat de onderwerpen diversiteit en inclusie steeds belangrijker worden binnen de boardroom. Deze positieve trend lijkt zich echt door te zetten, daarbij aangemoedigd door ons kabinet. Samen met mijn collega Orçun Ersungur ben ik in het onderwerp LHBI-diversiteit gedoken. In ons onderzoek kwamen wij erachter dat er eigenlijk alleen maar voordelen zijn voor bedrijven als ze meer aandacht te besteden aan diversiteit. Als je werk ook een plek is waar je je thuis voelt, zal je ook als werknemer beter kunnen presteren." 

Marry de Gaay Fortman (advocaat partner): "Inmiddels werk ik ruim 32 jaar met ontzettend veel plezier bij Houthoff waarvan ik 6 jaar als eerste vrouwelijke managing partner deel heb uitgemaakt van het bestuur."

Marry: "Na mijn studie ben ik bij Houthoff gaan werken en ben ik nooit meer weggegaan. Mijn praktijk bestaat uit publiek-private vraagstukken, met de focus op het economische publiekrecht en op (corporate) governance. Daarnaast heb ik een gespecialiseerde huurrechtpraktijk. Inmiddels werk ik ruim 32 jaar met ontzettend veel plezier bij Houthoff waarvan ik 6 jaar als eerste vrouwelijke managing partner deel heb uitgemaakt van het bestuur. Ik hecht veel waarde aan diversiteit en inclusiviteit en ben ervan overtuigd dat een organisatie daar beter van wordt. Dit zie ik zowel bij Houthoff, als bij De Nederlandsche Bank, de KLM en het Internationaal Theater Amsterdam. Bij de laatste drie genoemde organisaties vervul ik een toezichthoudende rol. Ook heb ik mij jarenlang ingezet als voorzitter van Topvrouwen.nl voor vrouwen in het bedrijfsleven. Zoals ik dat ook bijvoorbeeld aan tafel bij Eva Jinek heb uitgedragen, zal ik dat blijven doen. In mijn boek 'Verdrink geen dooie eend' vertel ik ook uitgebreid over mijn ervaringen als vrouw aan de top, maar het boek gaat over meer dan dat. Het is een pleidooi voor een beweging richting volwassenheid in het bedrijfsleven. Wellicht geeft het jullie – als nieuwe generatie toekomstig-werkenden – nog nuttige inzichten."
Grafton Cederburg (advocaat): " Het is naast mijn werk als advocaat ontzettend leuk om zowel intern als extern bezig te zijn met diversiteit en inclusiviteit."

Grafton: "Houthoff is een van de oprichters van stichting FORWARD, dat als doel heeft de zichtbaarheid en acceptatie van de LHBT-gemeenschap binnen de Nederlandse juridische beroepsgroep te bevorderen. In dat kader organiseert stichting FORWARD geregeld evenementen, waaronder lezingen en borrels. Daarnaast wisselen de aan stichting FORWARD verbonden kantoren best practices uit over het LHBT-onderwerp. Namens Houthoff ben ik lid en tevens voorzitter van de evenementencommissie. Het is naast mijn werk als advocaat ontzettend leuk om zowel intern als extern bezig te zijn met diversiteit en inclusiviteit. Ik geloof er namelijk in dat diversiteit en inclusiviteit bijdragen aan werktevredenheid, productiviteit en innovatie. Daarnaast zorgt de inclusieve cultuur en werkomgeving bij Houthoff waarin iedereen zichzelf kan zijn bij aan het succes van Houthoff. Wil jij meer weten over stichting FORWARD? Neem dan contact met mij op of een van onze Recruiters."
S.V. Mozaik: " Wij waren direct enthousiast over de samenwerking, omdat Houthoff veel aandacht heeft voor diversiteit op de werkvloer."

S.V. Mozaik: "Wij, S.V. Mozaik; een multiculturele studentenvereniging verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, zijn in de zomer van 2019 een samenwerking met Houthoff aangegaan. We waren direct enthousiast over de samenwerking omdat Houthoff veel aandacht heeft voor diversiteit op de werkvloer. In het collegejaar 2019/2020 hebben wij onze samenwerking vormgegeven doormiddel van o.a. een inhousedag op het kantoor van Houthoff in Rotterdam."

Edanur Dasdemir (bestuurslid S.V. Mozaik): "Tijdens de inhousedag hebben wij deelgenomen aan een interactieve workshop gericht op overtuigingskracht. Ik heb hier geleerd hoe ik mensen beter kan overtuigen van mijn standpunt. Een vaardigheid die zeker nuttig gaat zijn gedurende mijn studie en verdere loopbaan. Tijdens het Houthoff Café hadden wij de mogelijkheid om al onze vragen over de advocatuur te stellen. Het was een fijne informele manier om kennis te maken met Houthoff. Al met al, hebben wij als vereniging zeer genoten van de inhousedag en kijken wij uit naar toekomstige samenwerkingen met Houthoff!"
SV Anatolia: " Wij zijn altijd op zoek naar waardevolle sponsoren die actief bezig zijn met thema’s zoals diversiteit en inclusie. "

SV Anatolia: "SV Anatolia is de grootste Turks-Nederlandse studentenvereniging. Wij zijn altijd op zoek naar waardevolle sponsoren die actief bezig zijn met thema’s zoals diversiteit en inclusie. Daarom zijn wij erg enthousiast dat we sinds februari 2020 een samenwerking zijn gestart met Houthoff. Door deze samenwerking kunnen wij Houthoff meer onder de aandacht brengen bij onze leden.


In februari 2020 vond het eerste kantoorbezoek bij Houthoff plaats. Ervaring van een aanwezige: "De inleidende presentatie sprak mij erg aan en de vragen die ik had zijn beantwoord. Na de presentatie volgde de workshop ‘De Machtsklas’. Ik vond dit een innemende manier om te leren over persoonlijke en onpersoonlijke methodes om macht uit te oefenen. Tijdens de daaropvolgende speeddates kon ik kennis maken met de advocaten van Houthoff. Ik heb dankzij deze inhousedag een mooi beeld gekregen van het kantoor en de sfeer op de werkvloer."