Over Houthoff

 

 

Houthoff vertegenwoordigde Hearst Corporation en de Nederlandse dochteronderneming Hearst Netherlands, uitgever van onder andere Quote, Esquire, Elle, Harper's Bazaar en Cosmopolitan, bij de overname van de uitgeverij van de Nederlandse edities van onder meer Vogue, Glamour, National Geographic, Quest en JAN.

 

 

 

Houthoff assisteerde de ziekenhuizen AMC en VUmc bij het verkrijgen van de vereis te toestemming van de Nederlandse Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor een administratieve fusie. De toestemming stelt beide Amsterdamse ziekenhuizen in staat om onbeperkt samen te werken op het gebied van patiëntenzorg, onderzoek, educatie en training. Zo ontstaat het grootste universitair medisch centrum van Nederland.

 

 

Houthoff adviseerde oprichters Eelko van Kooten en Roger de Graaf bij de verkoop van platenlabel Spinnin' Records aan Warner Chappell Music Group Midden Golf (MIGO) B.V

 

 

Houthoff vertegenwoordigde met succes Nationale Nederlanden (NN) in een proces dat was aangespannen door de stichting Vereniging Woekerpolis.nl met betrekking tot beleggingsverzekeringen die NN aanbood. Het hof bepaalde dat NN in het algemeen gesproken voldoende informatie had verschaft over kosten en premies. Het hof sloot zich daarmee aan bij het standpunt van NN dat de informatievoorziening aan klanten moet worden beoordeeld in het licht van de regelgeving en het normenstelsel die van toepassing waren toen de beleggingsverzekering werd aangeboden. Het hof verwierp alle claims van Vereniging Woekerpolis.

 

 

Houthoff adviseerde DP Eurasia N.V. en haar aandeelhouders (Turkish Private Equity Fund II L.P. en CEO Aslan Saranga) bij de IPO van het in Nederland gevestigde DP Eurasia N.V. als premium genoteerd bedrijf aan de London Stock Exchange. DP Eurasia is de exclusieve hoofdfranchisenemer van het merk Domino's Pizza in Turkije, Rusland, Azerbeidzjan en Georgië. De groep bezorgt pizza’s en biedt de mogelijkheid tot afhalen en ter plekke consumeren in 571 zaken. De IPO omvatte een primair en een secundair aanbod van in totaal 74,1 miljoen aandelen, ter waarde van circa £ 148 miljoen. Dit vertegenwoordigt 51% van DP Eurasia’s aandelenkapitaal bij toelating, met uitzondering van de overtoewijzingsoptie (58,6% inclusief volledige uitoefening van de overtoewijzingsoptie). Effecten die worden uitgegeven door niet-VK bedrijven, zoals DP Eurasia, kunnen niet elektronisch worden opgeslagen of overgedragen (d.w.z. gedematerialiseerd) in het CREST-systeem voor een papierloze afwikkeling van transacties van beursgenoteerde effecten, en worden daarom afgewikkeld in de vorm van depositaire belangen. De toelating tot het premium genoteerde segment van de Official List of the Financial Conduct Authority en tot de handel op de grootste markt voor beursgenoteerde effecten van de London Stock Exchange vond plaats op 3 juli 2017.

 

 

Houthoff adviseerde Reggeborgh bij de IPO van Koninklijke VolkerWessels op Euronext Amsterdam en adviseerde zowel Reggeborgh als Koninklijke VolkerWessels bij alle bestuursgerelateerde zaken. Dit omvatte onder meer de voorbereiding van de statuten, de regels van de Raad van Bestuur, van de Raad van Toezicht en bijbehorende commissies, het beleid, de relatie-overeenkomst en de besluitvorming rondom de IPO. VolkerWessels is een marktleidend bouwconcern dat voornamelijk actief is in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Noord-Amerika. Reggeborgh, in volledig eigendom van de familie Wessels, is nog steeds meerderheidsaandeelhouder. De familie Wessels heeft de intentie om in de loop der tijd voor de lange termijn als minderheidsaandeelhouder van VolkerWessels te gaan fungeren. VolkerWessels is op 12 mei 2017 aan Euronext genoteerd. Reggeborgh verkocht 25 miljoen aandelen (31,25%), waarmee de waarde van het bedrijf op 1,84 miljard euro werd geraamd. Deze IPO was de grootste tot nu toe in 2017 in Europa (met uitzondering van technologienoteringen).

 

 

Houthoff adviseerde Media Markt – Saturn bij het opzetten van een joint venture met Talpa, Juke Nederland B.V. Juke heeft een online on-demand muziekstreamingservice gelanceerd met onbeperkte toegang tot songs, afspeellijsten en radiocontent.

 

 

Houthoff vertegenwoordigt Sligro Food Group bij het voorgenomen strategische partnerschap met Heineken Netherlands op het gebied van de logistiek van bier en cider in Nederland, en de verkoop van andere delen van drankengroothandel Heineken aan Sligro Food Group. Het voorgenomen partnerschap maakt van Heineken de voornaamste partner van Sligro voor bier en cider. De bedoeling is een langetermijnpartnerschap voor in eerste instantie een periode van 15 jaar. De partijen hopen de transactie later dit jaar af te ronden.