Advocaat Medewerker IT/Privacy

Een organisatie waar je van groeit

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York en representatives in Houston en Singapore. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen.

De IT / PRIVACY praktijk

Houthoff beschikt over een gerenommeerde IT / Privacy praktijk, welke onderdeel uitmaakt van de IT & Intellectual Property praktijk. Het team is gevestigd in Amsterdam en bestaat uit acht advocaten onder leiding van partner Thomas de Weerd.


IT
De huidige innovatiesnelheid brengt continue nieuwe juridische vraagstukken met zich mee. Onze specialisten bieden hiervoor creatieve en praktische oplossingen aan onder meer internetondernemingen, IT-leveranciers en -afnemers, telecombedrijven, financiële instellingen en innovatieve techbedrijven. Cliënten schakelen ons in voor het herzien of opstellen van outsourcingovereenkomsten, softwarelicenties, service level agreements, verwerkersovereenkomsten, projectovereenkomsten en overeenkomsten met betrekking tot de ontwikkeling van software, de inkoop van hardware en het gebruik van clouddiensten. 

 

 

Privacy
De specialisten in deze praktijk hebben ruime ervaring bij het adviseren en begeleiden van cliënten bij de aanpassing van ondernemingsbeleid aan de Europese en Nederlandse privacywetgeving en voeren regelmatig privacy audits uit bij cliënten. Daarnaast adviseren we cliënten onder meer over de privacy aspecten van de in- en uitbesteding van bedrijfsactiviteiten, de melding van datalekken, het uitvoeren van data analyses (‘big data’), centrale HR - databases, bewaartermijnen, klokkenluidersregelingen, verwerkersovereenkomsten, internet en email gedragscodes voor werknemers en de overdracht van gegevens naar de Verenigde Staten en andere landen buiten de EER in het kader van deze activiteiten. Onze specialisten worden door cliënten onder meer betrokken bij juridische vraagstukken op het gebied van "connected cars", mobiele betalingen, Internet of Things, ecommerce, FinTech, big data en online (cloud) oplossingen. We hebben een bijzondere expertise binnen de ecommerce, fintech-, automotive, financiële- en retail sector. Veel van onze cliënten zijn pioniers op het gebied van technologie.

Door de nauwe samenwerking met andere specialisten binnen Houthoff op het gebied van onder meer M&A, mededingingsrecht, arbeidsrecht, intellectuele eigendomsrecht, contractenrecht en financieel toezichtsrecht, is onze IT, Privacy praktijk in staat cliënten oplossingen te bieden die zorgen dat ze verder komen. 

Dit maakt jou de ideale kandidaat

Je bent advocaat-medewerker met 4 tot 7 jaar werkervaring binnen de top van de advocatuur. Je hebt aantoonbare ervaring en deskundigheid op het gebied van IT/Privacyrecht en hebt zowel litigation- als transactie-ervaring opgedaan binnen dit vakgebied. Nu wil jij je verder ontwikkelen tot een IT-/Privacyrecht specialist. Mede door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat een goede relatie met (buitenlandse) cliënten op te bouwen. Daarnaast ben je overtuigend en beschik je over goede onderhandelingsvaardigheden. Je bent pragmatisch, ondernemend en beheerst de Engelse taal uitstekend. Ten slotte ben je in staat jouw originele inzichten te vertalen naar praktische juridische oplossingen. 

Solliciteren

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief en CV naar Anouk Verbakel, HR Adviseur, te sturen via a.verbakel@houthoff.com. Wil je nadere inlichtingen over deze vacature, neem dan contact op met Thomas de Weerd, advocaat, via t.de.weerd@houthoff.com of +31 20 605 6985.

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.