Communicatie Adviseur PERS & PR

Amsterdam
29 January 2018

Een organisatie waar je van groeit

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen.

 

De functie

In de rol Communicatie Adviseur Pers & PR ben je onderdeel van de afdeling Business Development & Communicatie en vorm je met een aantal collega's het Communicatieteam. Je bent verantwoordelijk voor alle pers en PR zaken, waaronder het schrijven van persberichten en proactief benaderen van pers. Ook adviseer je kantoorgenoten hoe te handelen bij persmomenten en ben je waar nodig aanwezig bij interviews. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en beheren van de PR contentkalender en het verder uitbouwen van ons Thought Leadership-programma staat bij jou hoog op de agenda. Mediatrainingen en het pluggen van onze thought leaders in de media maken daar onderdeel van uit. Ondersteuning bij het realiseren van (online) publicaties hoort ook bij jouw takenpakket. Denk hierbij aan het afnemen van interviews, het schrijven van artikelen en tekstredactie. Kortom een rol met veel verantwoordelijkheid en vrijheid binnen een team waarmee je altijd kunt sparren.

 

Dit maakt jou de ideale kandidaat

Je hebt minimaal 5 jaar ervaring op het gebied van PR en externe communicatie, bij voorkeur aan zowel bureau- als klantzijde. Ervaring bij een grote zakelijke organisatie is een pre. Dagelijks lees jij vak- en landelijke nieuwsmedia en het persnetwerk is niet nieuw voor jou. Op de belangrijke netwerkmomenten ben je dan ook aanwezig om jouw persnetwerk te ontwikkelen en onderhouden. Je bent een bewezen redacteur/tekstschrijver van persberichten, nieuwsartikelen, interviews en webteksten. Naast dat je praktisch bent ingesteld en gewend om met ad hoc vraagstukken om te gaan ben je analytisch sterk, zie je verbanden en heb je snel overzicht. Ook is een sterk gevoel voor politieke verhoudingen jou niet vreemd. Je bent no-nonsense, energiek en een echte aanpakker. Je weet de rust te bewaren op hectische momenten, ook als het even anders loopt dan gepland. Je beheerst de Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk).

 

Wat bieden wij?

  • Een veelzijdige functie met eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en ruimte voor initiatief in een jong en ambitieus team.
  • Een dynamische werkomgeving, waarbij alle ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waarin je constant wordt uitgedaagd.
  • Een marktconform salaris en vaste dertiende maand.

Kun jij niet wachten je carrière bij Houthoff te starten?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief, CV en (pas)foto te mailen. Wil je nadere inlichtingen over deze vacature, neem dan contact op met Desiré Wijffels, Team Lead Communications via telefoonnummer 31 20 605 64 34.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Desiré Wijffels

Key Contact

Amsterdam
Communication Team Leader
+31 20 605 64 34
+31 6 1255 3732