Credit Controller (0,8 - 1 FTE) Amsterdam

Credit controller (0.8 – 1.0 fte) - Standplaats Amsterdam

Voor het Finance team (ongeveer 20 personen) zijn wij op zoek naar een Credit controller. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het realiseren van een zo laag mogelijk openstaand saldo en het minimaliseren van de financiële risico's. Tijdigheid, juistheid en volledigheid zijn essentieel voor een goede facturatie en dat brengt de nodige complexiteit en uitdagingen met zich mee. Het team dat zich bezighoudt met credit control bestaat uit 3 personen die de verschillende werkzaamheden met elkaar afwisselen. Je bent dus nooit de enige die zich met een bepaald onderdeel bezighoudt. Daarnaast werk je veel samen met de andere teams binnen Finance: Reporting, Billing, Accounts Payable, Treasury, Account Management, Client Desk en Payroll.

De functie

Je bent verantwoordelijk voor het beheer van het debiteurenbestand om het debiteurensaldo zo laag mogelijk te houden, rekening houdend met de door Houthoff vastgestelde krediettermijnen.

Je hebt hierbij onder andere de volgende taken:
 • Managen van de debiteurenportefeuille;
 • Beheren van aanmaningsproces en incassotraject;
 • Signaleren knel- en verbeterpunten;
 • Managen van klanten en monitoren van betalingstermijnen;
 • Vastleggen en opvolgen van disputen en oplossen met de business;
 • Relatie met externe incassopartij onderhouden;
 • Vervaardigen van periodieke en ad hoc rapportages.

Wat je van ons kunt verwachten?

Houthoff vormt een dynamische en informele werkomgeving met veel leuke interne evenementen waaronder borrels, sportevenementen en een jaarlijks skiweekend. Ook krijg je ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wij bieden jou:
 • Een interessante baan bij een goede werkgever.
 • Een goed salaris met een vaste dertiende maand en vakantiegeld.
 • Een volledige reiskostenvergoeding woon- werkverkeer wanneer je met openbaar vervoer reist.
 • 26,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband van 37,5 uur per week.
 • Een organisatie waar je van groeit.

Dit maakt jou de ideale kandidaat

Natuurlijk ben je als Credit controller proactief en heb je een onderzoekende instelling; je wilt weten hoe het zit. Je bent secuur en sterk in het plannen en organiseren van je werkzaamheden. Daarnaast beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden, ben je organisatiesensitief en zie je telkens weer mogelijkheden tot verbeteringen. Tot slot ben je een leuke collega en teamspeler, maar ook in staat zelfstandig werkzaamheden op te pakken.

Bovendien beschik je over:
 • Minimaal HBO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in een soortgelijke functie binnen de zakelijke dienstverlening (ervaring binnen een partnerstructuur is een pré).
 • Een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in zowel woord als geschrift.

Een organisatie waar je van groeit

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York en vertegenwoordigers in Houston, Singapore en Tokio. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en inventieve oplossingen wensen.

Kun jij niet wachten je carrière bij Houthoff te starten?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief, cv en pasfoto te mailen naar HR. Wil je nadere informatie over deze vacature, neem dan contact op met Chris Zunnebeld (Manager Finance) via telefoonnummer +31 20 605 62 50.

Wil je solliciteren?

Stuur dan jouw motivatiebrief en cv (voorzien van een foto) naar wervingenselectie@houthoff.com

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Key Contact

Amsterdam
HR Adviser
+31 20 605 64 53
+31 6 3022 1452