Vacature

Head of HR (1.0 fte) Amsterdam - Rotterdam

06 June 2019

EEN ORGANISATIE WAAR JE VAN GROEIT

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en inventieve oplossingen wensen. Naast de advocaten, notarissen en belastingadviseurs werken er nog eens ruim 270 professionals binnen de verschillende stafafdelingen waaronder HR, Marketing, ICT, Finance, Facilities, Innovatie/Legal Support en de Secretariaten. Samen zorgen zij voor een excellente dienstverlening aan de cliënten van Houthoff.

 

Wij zijn voor ons kantoor per direct op zoek naar een Head of Human Resources. De Head of HR is verantwoordelijk voor het vertalen van de strategische business doelstellingen naar een helder en verder te optimaliseren HR-beleid.


DE FUNCTIE

De Head of HR werkt samen met het HR-team aan de verdere optimalisering van het HR-beleid waaronder performance management, loopbaanontwikkeling, functiewaardering, compensation & benefits en recruitment. Je adviseert, initieert en neemt de verantwoordelijkheid om zaken op de juiste manier in te richten en af te ronden.

 

Voor de komende periode zijn er naast de allround HR-werkzaamheden twee projecten waar de focus en prioriteit voor de Head of HR ligt: performance management voor de juristen en het functiehuis van de staf. Een sterk ontwikkeld gevoel voor arbeidsverhoudingen en een goed cijfermatig inzicht is hierbij van belang. Het is voor de Head of HR een uitdagende taak om deze onderwerpen verder te brengen en nieuwe onderwerpen op te pakken, waaronder het profileren en positioneren van Houthoff als een nog aantrekkelijker werkgever en een goed doordacht in-, door- en uitstroombeleid.

 

Het HR-team bestaat uit een team van positief ingestelde en resultaatgerichte professionals (15 ft) die vanuit diverse disciplines (Advies, Opleidingen, Recruitment en Support) intensief samenwerken aan de verdere professionalisering van het HR-beleid.


DIT MAAKT JOU DE IDEALE KANDIDAAT

Je bent als Head of HR volledig op de hoogte van HR trends en onderwerpen, bespreekt ‘best practices‘, deelt kennis en bewerkstelligt efficiency. Je bent hierbij in staat overstijgend te kijken (helicopterview) en weet verbindingen te leggen.

 

De Head of HR kan zich goed staande houden binnen een dynamische organisatie van hoogopgeleide en ambitieuze professionals en is in staat voor de gesprekspartners en de business van toegevoegde waarde te zijn. Je bent hierbij een onafhankelijke en een stevige business partner die van A tot Z de regie behoudt binnen de verschillende trajecten en projecten. De Head of HR is een daadkrachtige en inspirerende manager en houdt continue aansluiting met de organisatiedoelstellingen en de managementagenda en realiseert zo concrete resultaten.


Je beschikt over minimaal 10 jaar relevante HR-werkervaring, bij voorkeur opgedaan binnen een (corporate) omgeving met hoogopgeleide professionals, goede kennis van HR-beleidsvelden en project-managementvaardigheden.
Je bent een krachtig persoon met een academisch werk- en denkniveau en ervaren in het aansturen van HR-team(s).
Een zelf startende en zelforganiserende manager met een hoog energieniveau. Goed in staat om anderen voor standpunten en ideeën te winnen en zodoende draagvlak te creëren.
Je weet visie te combineren met een hands-on instelling.
Je hebt een resultaat- en servicegerichte instelling en je bent in staat om impact te maken.
Een scherp gevoel voor verhoudingen en stijlflexibiliteit is essentieel.
Je bent sterk in verbinden en samenhang creëren, bent resultaatgericht en weet structuur aan te brengen.
Je hebt een bewezen bijdrage geleverd aan de optimalisatieprocessen waarbij de HR-processen hierin zorgvuldig zijn uitgevoerd.
Je bent sterk analytisch, cijfermatig en beschikt over conceptueel denkvermogen.
Je hebt bewezen leiderschap te kunnen tonen in HR-projecten.


WIJ BIEDEN

Een uitdagende functie met een veelzijdigheid aan werkzaamheden.
Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
Een enthousiast HR-team met bevlogen HR-professionals.
Een dynamische en veeleisende, maar bovenal informele werkomgeving met veel leuke kantoorevenementen.

SOLLICITEREN?

De werving en selectie van deze positie wordt exclusief verzorgd door Dicke Roëll Breedveld met als contactpersoon Barbara Röell.

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor neem dan contact op met Barbara Röell via telefoonnummer 070 3617009 of roell@drbgroep.nl.

 

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld