Vacature

Informatieanalist / Modellenbouwer (0,8 - 1 FTE) Amsterdam/Rotterdam

Amsterdam
01 oktober 2018

Een organisatie waar je van groeit

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen.

Voor ons team van informatiespecialisten zoeken wij met ingang van 1 januari 2019 een gedreven en enthousiaste collega. In deze functie zal je je gaan bezighouden met het bouwen van juridische modellen in het kader van ons Document Automation project. Hierbij werk je intensief samen met je directe collega's, juristen en collega's van andere stafafdelingen.

De functie

Als informatieanalist / Modellenbouwer werk je binnen het team Kennismanagement en Informatie van Houthoff. Je werkzaamheden vinden plaats binnen ons Document Automation Project en houden nauw verband met de doorlopende inspanningen om modellen State-of-the-Art te houden en gebruiksvriendelijk beschikbaar te stellen. Je werkzaamheden bestaan uit het ombouwen van de bestaande kantoormodellen naar een nieuw aan te schaffen softwarepakket, waarmee kantoorbreed gewerkt zal gaan worden. Met dit nieuwe pakket kan sneller en efficiënter door de juristen worden gewerkt en sluiten de modellen beter aan bij de werkprocessen. In je hoedanigheid van modellenbouwer analyseer je het gebruik en de werkwijze rondom bestaande modellen. Je stelt gericht vragen aan onze praktijkgroepen en PSL's en werkt nauw met hen samen. Je weet een koppeling te maken tussen de wensen en behoeften van juristen en vertaalt die naar een bruikbare technische oplossing. Door het creëren van beslisbomen zorg je ervoor dat juristen snel, slim en op basis van de juiste informatie documenten kunnen maken in het nieuwe pakket.

 

Profiel

Het betreft een startersfunctie. Je bent een net afgestudeerde jurist die houdt van het snijvlak tussen techniek en recht. Je hebt oog voor de innovatieve veranderingen en digitalisering die gaande zijn binnen advocatuur en notariaat. Je bent ondernemend en proactief, ziet kansen en komt zelfstandig met creatieve ideeën. Je weet complexe juridische documenten te vertalen naar simpele oplossingen. Je beschikt over goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden. Je bent een teamspeler, maar ook in staat zelfstandig werkzaamheden op te pakken en de voortgang van projecten te bewaken. Ruime ervaring met Word is essentieel. Ervaring met programmeren of Document Automation-systemen als Contract Express, Berkeley Bridge, HotDocs, BeInformed of Exari, is een pré.

Dit maakt jou de ideale kandidaat

We zijn op zoek naar een kandidaat met:

 • een afgeronde juridische opleiding en affiniteit met advocatuur en notariaat;
 • aantoonbare affiniteit met IT; 
 • uitstekende communicatieve vaardigheden die tevens proactief is; 
 • kwaliteiten van een vaardige gesprekspartner voor zowel juristen als IT-medewerkers; 
 • teamspeler kwaliteiten die ook in staat is om zelfstandig werkzaamheden op te pakken; 
 • uitstekende project management skills;
 • grondige ervaring met Word;
 • kennis van modellensoftware is een pré;
 • vloeiend in Nederlands en Engels;
 • een beschikbaarheid van tenminste 4 dagen per week.

Wij bieden

 • een uitdagende functie waarin je kennis maakt met alle praktijkgroepen van kantoor
 • alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een dynamische en veeleisende, maar bovenal informele werkomgeving met veel leuke kantoorevenementen (van borrels en sportevenementen tot het jaarlijkse skiweekend);
 • werken binnen een kennis- en informatieteam dat vernieuwend en vooruitstrevend is en waarbinnen hoge kwaliteit de norm is. 

Kun jij niet wachten je carrière bij Houthoff te starten?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief, CV en pasfoto te mailen naar HR. Wil je nadere informatie over deze vacature, neem dan contact op met Rosa Hoogeveen (HR Adviseur) via telefoonnummer +31 20 605 62 66.

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.