Legal Designer

Amsterdam
11 October 2018

ARE YOU READY TO DESIGN THE LAW?

Het is misschien wel de meest invloedrijke design discipline van de komende decennia: Legal Design. De wet is er altijd en overal, het vormt een van de meest fundamentele onderdelen van onze samenleving en net als die samenleving, staan de vakgebieden die werken met de wet niet stil. Legal Design maakt steeds meer impact binnen rechtbanken én advocatenkantoren; het visueel vertalen van complexe juridische materie om zaken mee te winnen. Het vakgebied staat nog in de kinderschoenen; dat betekent dat jij de norm gaat bepalen. Ben jij in staat een nieuw vakgebied te helpen vormgeven? 

Wij zijn op zoek naar een ervaren designer met ambitie en met de ideeën om het juridische speelveld te herdefiniëren. Een designer die erin gelooft dat alles visueel te maken is en complexiteit omarmt. Je hebt een ondernemende en onafhankelijke mindset. Bij voorkeur ben je eigenwijs als het gaat om het ontwerp dat je maakt, maar je weet dit op een constructieve manier over te brengen.

Het legal-designteam van Houthoff is één van de meest innovatieve in de Nederlandse juridische arena. En klaar om de huidige grenzen nog verder te verleggen. Als legal designer word je onderdeel van het interne team van Houthoff. Je werkt direct samen met de juridische teams en helpt hen om de juridische strategie (lees: woorden) te vertalen naar een hoog effectief visueel ontwerp. Dit kan variëren van visuals die worden gebruikt tijdens onderhandelingen, contracten of grote geschillen die in de rechtszaal worden beslecht. Je hebt een leidende rol in elk project en veel vrijheid om samen met het team de afdeling verder te ontwikkelen en te laten groeien. Je zal werken voor (a.o.) beursgenoteerde ondernemingen, grote financiële instellingen, private equity-huizen en overheden, die allemaal hoge eisen stellen en intelligente oplossingen nodig hebben.

Wanneer presteer jij op je best?

  • Als je kansen ziet en ideeën hebt over het vormgeven van de legal design discipline in opkomst;
  • Wanneer je de vrijheid hebt om creatief en ondernemend te zijn; en
  • Als je werkomgeving dynamisch en veeleisend is, maar vooral ambitieus, vooruitstrevend en informeel.

Wat wij denken dat goed in het team past 

  • Creatieve denker, ambitieus, eigenwijs, zelfstandig en ondernemend;
  • Bereidheid om te leren, aan te passen en te veranderen;
  • Sterk in het snel zien van de essentie om deze vervolgens te vangen in een visual;
  • Beheersing van alle Adobe Creative Suite programma’s;
  • Flexibele instelling en presteert gemakkelijk onder druk zonder oog voor detail te verliezen;
  • Minstens 5 jaar ervaring als informatieontwerper; en
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Is dit de uitdaging waar je naar op zoek bent? Dan zien we jouw portfolio graag tegemoet. 

Eerst meer weten over Legal Design? Voorbeelden vind je hier en hier lees je er meer over. Of ben je nieuwsgierig naar Houthoff? Meer informatie over de rol als Legal Designer bij Houthoff? Neem dan contact op met Rosa Hoogeveen of Sarah van Hecke.

 

Key Contact

Amsterdam
HR Adviser
+31 20 605 62 66
+31 6 8250 5372
Sarah van Hecke

Key Contact

Amsterdam
Legal Design Adviser
+31 20 605 62 80
+31 6 8362 7556