MEDEWERKER KYC DESK (0,8 - 1 FTE) AMSTERDAM

Medewerker KYC DESK (0,8-1 fte) Amsterdam

De KYC Desk is op zoek naar versterking! De KYC Desk is een onderdeel van de Compliance afdeling van Houthoff die aangestuurd wordt door de Head of Compliance. Als KYC Desk medewerker speel je een belangrijke rol bij de cliëntacceptatie en -monitoring. Samen met de andere KYC Desk medewerkers onderzoek je de (potentiële) cliënten om te voldoen aan onze verplichtingen onder de beroepsregels en de WWFT.

Werkzaamheden 

In het kader van 'Know Your Client' is het essentieel te weten wie of welke instelling zich als potentiële cliënt voor kantoor aandient. Je beoordeelt op basis van een risicoanalyse op welke wijze de identificatie verricht dient te worden en welke informatie hiervoor nodig is. Daarbij verricht je risico-gebaseerd onderzoek aan de hand van de gevraagde dienst, de achtergrond van de potentiële cliënt en hetgeen hierover in de beschikbare bronnen te vinden is.  Waar nodig, stel je nadere vragen. Het doel is steeds om (mogelijke) risico's te signaleren, zowel op grond van de WWFT, alsmede voor de reputatie van kantoor. Daarbij communiceer je op een effectieve wijze met de relevante stakeholders, zowel intern als extern.

Verder zorg je ervoor dat de lopende cliëntrelaties periodiek gemonitord worden zodat de informatie actueel blijft en ben je het eerste aanspreekpunt bij vragen over cliëntidentificatie. Ook ben je verantwoordelijk voor interne rapportages en een adequate verwerking van de cliëntidentificatiestukken.

In de praktijk werk je nauw samen met de fee-earners, secretaresses en de Finance afdeling.

Wat je van ons kunt verwachten?

Houthoff vormt een dynamische en informele werkomgeving met veel leuke interne evenementen waaronder borrels en sportevenementen. Ook krijg je ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling.

Wij bieden jou:
 • Een interessante baan bij een goede werkgever.
 • Een goed salaris met een vaste dertiende maand en vakantiegeld.
 • Een volledige reiskostenvergoeding woon- werkverkeer wanneer je met openbaar vervoer reist.
 • 26,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband van 37,5 uur per week.
 • Een organisatie waar je van groeit.

DIT MAAKT JOU DE IDEALE KANDIDAAT

 • Je hebt een afgeronde HBO/WO-diploma (bij voorkeur rechten of criminologie);
 • Minimaal één jaar relevante werkervaring op het gebied van KYC/cliëntonderzoek;
 • Je hebt een proactieve en onderzoekende instelling - je wilt weten hoe het zit, bent een echte speurneus;
 • Je bent secuur en hebt oog voor detail;
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, zowel in het Nederlands als in het Engels;
 • Je bent zelfstandig, maar tegelijkertijd kun je goed in teamverband werken.
 • Je bent minimaal 4 dagen in de week beschikbaar, in elk geval op maandag, dinsdag en vrijdag.

EEN ORGANISATIE WAAR JE VAN GROEIT

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste advocatenkantoren in Nederland. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York en representatives in Houston, Singapore en Tokio. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en inventieve oplossingen wensen.

KUN JIJ NIET WACHTEN JE CARRIÈRE BIJ HOUTHOFF TE STARTEN? 

Wil je solliciteren? Gebruik dan de 'solliciteer direct' knop. Een assessment is onderdeel van de procedure.

Heb je inhoudelijke vragen naar aanleiding van deze vacature? Dan kun je contact opnemen met Sonja Milović (Head of Compliance) via e-mail s.milovic@houthoff.com of via telefoonnummer 06 8272 5136.

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.

***
Houthoff conformeert zich aan de richtlijnen van het RIVM. Indien een kantoorbezoek, sollicitatiegesprek of een andere afspraak/event op kantoor plaatsvindt, delen wij voorafgaand onze richtlijnen met het verzoek deze in acht te nemen.