Professional Support Lawyer EU & Competition - Brussel

Brussel

PROFESSIONAL SUPPORT LAWYER EU & COMPETITION BRUSSEL (0,6 - 1 FTE)

Een organisatie waar je van groeit

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen. 

De functie

De Professional Support Lawyer is een belangrijke spil in deze praktijkgroep. Op basis van je gedegen inhoudelijke kennis werk je nauw samen met de advocaten, je fungeert als vraagbaak en ondersteunt in juridisch complexe materie. Als specialist signaleer je juridisch relevante ontwikkelingen, zoals ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en literatuur en je brengt deze onder de aandacht van de praktijkgroep. Breder maak je relevante ontwikkelingen toegankelijk voor heel kantoor. In nauwe samenspraak met de praktijk ontwikkel je templates en modellen, evalueert deze en verbetert waar nodig. Daarnaast publiceer je zelfstandig of samen met één of meerdere advocaten over voor kantoor relevante onderwerpen in toonaangevende vakbladen. Voor nieuwsbrieven, seminars en client portals lever je de content aan en je bereidt presentaties, cursussen en lezingen inhoudelijk voor. Je werkt nauw samen met de afdeling Learning & Development en samen met hen ben je verantwoordelijk voor het opleidingsplan en het organiseren van jurisprudentielunches en actualiteitencursussen.

Dit maakt jou de ideale kandidaat

Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau. Je bent een excellente jurist met relevante werkervaring, bij voorkeur in een academische omgeving. Je hebt affiniteit met de advocatuur (en Europees & mededingingsrecht) maar een voorliefde voor het verzamelen, organiseren, analyseren en delen van juridische kennis. Je bent proactief en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent een stevige gesprekspartner voor partners, medewerkers en stagiaires. Je onderzoekt graag praktijkgerelateerde juridische vraagstukken. Ervaring of affiniteit met het stimuleren, voorbereiden, begeleiden en/of schrijven van publicaties is een pré. Je bent een teamspeler, maar ook in staat zelfstandig werkzaamheden op te pakken. Je bent ten minste 3 dagen per week beschikbaar.

Wat bieden wij?

  • Een uidagende functie met een veelzijdigheid aan werkzaamheden.
  • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een dynamische en veeleisende, maar bovenal informele werkomgeving met veel leuke kantoorevenementen (van borrels en sportevenementen tot het jaarlijkse sikweekend).
  • Werken binnen een kennis- en informatieteam dat vernieuwend en vooruitstrevend is en waarbinnen hoge kwaliteit de norm is.

Kun jij niet wachten om je carrière bij Houthoff te starten?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief, CV en pasfoto te mailen. Wil je nadere inlichtingen over deze vacature, neem dan contact op met Rosa Hoogeveen (HR Adviseur) via telefoonnummer +31 (0)20 605 6266.

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.