Professional Support Lawyer Real Estate

Amsterdam

PROFESSIONAL SUPPORT LAWYER REAL ESTATE (0,4 - 0,8 FTE)

Een organisatie waar je van groeit

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen. De vastgoedpraktijk houdt zich bezig met onder meer transacties en advisering over complexe vastgoedstructuren, waarvoor onze notarissen en advocaten praktische en vernieuwende oplossingen aandragen.

 

De functie

De Professional Support Lawyer is een belangrijke spil in de praktijkgroep vastgoed. De focus van deze functie ligt met name op wetenschappelijke georiënteerde werkzaamheden. Dit houdt in zowel het zelfstanding schrijven van publicaties als het begeleiden van publicaties van onze notarissen en advocaten over voor kantoor relevante onderwerpen in toonaangevende vakbladen. Tevens jaag je initiatieven aan die leiden tot verdere profilering van de praktijkgroep. Je fungeert als vraagbaak, ondersteunt de praktijk bij juridische vraagstukken in dossiers en werkt hierbij nauw samen met de notarissen en advocaten. Als specialist signaleer je juridisch relevante ontwikkelingen, zoals ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en literatuur en je brengt deze onder de aandacht van de praktijkgroep. Breder maak je relevante ontwikkelingen toegankelijk voor heel kantoor. Tevens richt je je op het verhogen van de kwaliteit van de jurisprudentiebesprekingen. In nauwe samenspraak met de praktijk ontwikkel je templates en modellen, evalueert deze en verbetert waar nodig. Voor nieuwsbrieven, seminars en cliënt portals lever je de content aan en je bereidt presentaties, cursussen en lezingen inhoudelijk voor. Je werkt nauw samen met de afdeling Learning & Development en samen met hen ben je verantwoordelijk voor het opleidingsplan en het organiseren van jurisprudentielunches en actualiteitencursussen.

 

Dit maakt jou de ideale kandidaat

Je bent een excellente jurist (academisch geschoold) met 4 tot 5 jaar werkervaring in een academische omgeving. Je bent verbonden aan een Universiteit als docent of bezig met een (promotie)onderzoek op een civielrechtelijk onderwerp. Je hebt affiniteit met het verbintenisssenrecht en goederenrecht en voorliefde voor het verzamelen, organiseren, analyseren en delen van juridische kennis. Ervaring met het stimuleren, voorbereiden, begeleiden en/of schrijven van publicaties is een vereiste.

Je bent proactief en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent een stevige gesprekspartner voor partners, medewerkers en stagiaires. Je onderzoekt graag praktijkgerelateerde juridische vraagstukken. Je bent een teamspeler, maar ook in staat zelfstandig werkzaamheden op te pakken. Je bent ten minste 2 tot 3 dagen per week beschikbaar.

 

Wat bieden wij?

  • Een uitdagende functie met een veelzijdigheid aan werkzaamheden.
  • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
  • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
  • Een dynamische en veeleisende, maar bovenal informele werkomgeving met veel leuke kantoorevenementen (van borrels en sportevenementen tot het jaarlijkse skiweekend).
  • Werken binnen een kennis- en informatieteam dat vernieuwend en vooruitstrevend is en waarbinnen hoge kwaliteit de norm is.

 

Kun jij niet wachten om je carrière bij Houthoff te starten?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief, CV en pasfoto te mailen. Wil je nadere inlichtingen over deze vacature, neem dan contact op met Rosa Hoogeveen (HR Adviseur) via telefoonnummer +31 (0)20 605 6266.

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt uitdrukkelijk niet op prijs gesteld.