Vertaler Engels (1 – 0,8 fte)

Amsterdam / Rotterdam
07 February 2018

Een organisatie waar je van groeit

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen.

De functie

Voor Houthoff's Taalbureau zijn we op zoek naar een vertaler Engels. Het Taalbureau is verantwoordelijk voor alle vertalingen van ons kantoor. Het vertaalwerk wordt deels intern opgepakt en deels extern uitbesteed. De hoge kwaliteit die wij als Houthoff nastreven is hierbij steeds het uitgangspunt.
Je zult voornamelijk bezig zijn met het vertalen van teksten vanuit het Nederlands naar het Engels. Naast het vertalen ben je in staat de vraag bij de interne klant op te halen door goed te luisteren, vragen te stellen en samen te vatten.

Dit maakt jou de ideale kandidaat

Als vertaler Engels heb je enkele jaren relevante werkervaring. Je bent een native of near-native speaker Engels en hebt minimaal een opleiding juridisch vertalen gevolgd (of bent bereid een dergelijke opleiding te volgen) waardoor je over de nodige kennis van het recht beschikt die nodig is om juridisch complexe teksten te begrijpen en te vertalen. Je bent in staat je werk te organiseren en prioriteiten te stellen, zodat deadlines worden gehaald. Enige flexibiliteit voor wat betreft werktijden is daarom soms noodzakelijk. Daarnaast draag je vanuit je kennis van de Engelse taal bij aan de taalvaardigheid van ons kantoor. Dit alles in nauwe samenwerking met je collega vertaler en editors van het Taalbureau. Bekendheid met Trados vertaalsoftware is een pre. Je werkt op onze vestiging in Amsterdam of Rotterdam.

Wij bieden

• Een uitdagende functie met een veelzijdigheid aan vertaalwerkzaamheden.
• Een dynamische werkomgeving, waarbij ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en waarin je constant wordt uitgedaagd.
• Een informele werksfeer met - naast hard werken - veel leuke kantoorevenementen (van de Zuidas run tot de Dam tot Damloop en van de wekelijkse kantoorborrel tot het jaarlijkse skiweekend).

Kun jij niet wachten je carrière bij Houthoff te starten?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief, CV en pasfoto te mailen naar HR. Wil je nadere informatie over deze vacature, neem dan contact op met Ger van Beem (Teamleider Taalbureau) via telefoonnummer +31 20 605 62 94.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.