That's what is in it for you

Opleidingsprogramma

Je carrière starten bij Houthoff is een prachtkans, je krijgt veel vrijheid en daarmee ook verantwoordelijkheid. Na je studie begint het leren pas echt. Neem jij de verantwoordelijkheid naar jezelf en wil je het meeste uit jezelf en je tijd bij Houthoff halen? Dan bieden wij een uitdagend en intensief opleidingsprogramma. Dit programma is afgestemd op iedere fase in jouw carrière; tenslotte vraagt elke fase om andere kennis, vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Nu talent straks professional

Het learning & development programma begint de eerste drie jaren met het Houthoff Trainee Programme. Nadat je dit programma succesvol hebt doorlopen wordt het programma steeds meer op jou als persoon en je rol afgestemd. Het Houthoff Trainee programma begint met een introductieperiode van 2,5 week. In deze periode werk je niet in de praktijk, maar volg je onderwijs op onze kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Zo leer je de volle breedte van Houthoff kennen en bouw je een band op met jouw lichting en leer je de mensen achter Houthoff kennen. Ook werk je aan je soft skills die naast vakinhoudelijke kennis minstens zo belangrijk zijn. De perfecte brug naar de praktijk.

Beroepsopleidingen & Law Firm School

Naast het Houthoff Trainee Programme, dat alle starters bij Houthoff volgen, is ook een beroepsopleiding voor iedereen verplicht. Dit betekent dat je als startend advocaat de Beroepsopleiding Advocaten volgt, waarvan de gerenommeerde Law Firm School alle cognitieve vakken verzorgt die verplicht gesteld zijn door de Nederlandse Orde van Advocaten. Voor startende kandidaat-notarissen ziet de opleiding er net anders uit. Als kandidaat-notaris volg je namelijk de driejarige Beroepsopleiding Notariaat. Word jij belastingadviseur bij Houthoff dan start je verplicht met de eveneens driejarige Beroepsopleiding Belastingadviseurs. Tevens is er de mogelijkheid NOvA te volgen als je fiscaal recht hebt afgerond.

Houthoff Litigation opleidingsprogramma

Een van de onderdelen van de Beroepsopleiding Advocaten is dat je zoveel mogelijk proceservaring opdoet en dus processtukken schrijft en zittingen bijwoont. 
Binnen de grote internationale kantoren werk je vooral aan omvangrijke zaken met grote belangen en in teams. Daarmee is het lastig om je procespunten te halen voor de opleiding. Daarom heeft Houthoff als belangrijk onderdeel voor het opdoen van proceservaring een samenwerking met een aantal kantoren in de sociale advocatuur. Lees meer over de ervaringen van kantoorgenoten!

Verleg je grenzen

Globalisering brengt uitdagingen en ook kansen met zich mee. Houthoff is Nederlands en onafhankelijk, maar heeft een sterke internationale focus, want vandaag de dag eisen cliënten meer dan ooit dat de advocatenkantoren waarmee zij werken, internationaal georiënteerd zijn en hen overal ter wereld kunnen bijstaan. Deze uitdagingen en kansen gelden ook voor jou als professional. Voor talenten maken wij ruimte om je internationale ambities waar te maken. Zo bieden wij secondments bij bevriende kantoren van topniveau in verschillende wereldsteden. Ook kun je op onze eigen kantoren in het buitenland aan de slag.

En dit is pas het begin…

Bij Houthoff leiden we je op voor het leven. Dat betekent dat het leren niet ophoudt na je eerste drie jaar. Naast het verplicht behalen van je opleidingspunten is er continue aandacht voor jou als persoon en professional. Vakmanschap, leiderschap en ondernemerschap staan hierin centraal. Op alle fronten zetten we een stap extra. Net zoals voor onze cliënten. Zo zetten wij samen die stap verder voor onze cliënten. Daar heb jij baat bij, maar ook wij. Dat noemen wij bij Houthoff Going Beyond.