GEA verkoopt Royal De Boer Stalinrichtingen en Japy SAS

9 februari 2021
9 februari 2021

Melkmachinefabrikant GEA doet het Nederlandse Royal De Boer Stalinrichtingen en het Franse Japy SAS van de hand. De Duitse investeringsmaatschappij Mutares SE&Co wordt de nieuwe eigenaar van de twee bedrijven.

Royal De Boer Stalinrichtingen B.V. is een toonaangevende fabrikant van stalinrichting gevestigd in Leeuwarden, Nederland, en is een aanvulling op de productportfolio in de zuivelmarkt. Japy SAS heeft haar hoofdkantoor in Dijon, Frankrijk en is een toonaangevende fabrikant van melkkoeltanks in Europa. De omzet van Royal De Boer en Japy ligt gezamenlijk op ongeveer €50 miljoen over 2019. Daarvan neemt Royal De Boer Stalinrichtingen rond €30 miljoen voor zijn rekening. In totaal werken er 230 mensen bij de twee bedrijven. GEA denkt dat de investeringsmaatschappij Mutares de juiste middelen bezit om de beide bedrijven verder te ontwikkelen. Het is de bedoeling dat beide bedrijven hun naam houden, waarmee zij in de markt bekend zijn.

De desinvestering is in lijn met de ingezette strategie van GEA om de portfolio te optimaliseren. GEA Farm Technologies wil zich toeleggen op het automatiseren en digitaliseren van het melkproces. Tegelijkertijd wil GEA meer slimme oplossingen voor het management van de veestapel en producten die de melkkwaliteit verbeteren en zich richten op verbetering van de diergezondheid.

Houthoff heeft, samen met Jeantet AARPI, GEA bijgestaan in de verkoop van Royal De Boer Stalinrichtingen B.V. en Japy SAS aan Mutares SE & Co. KGaA. Het Houthoff team bestond uit Michiel Pannekoek, Philip van der Eijk, Jessica den Dekker, Alessia Ponticorvo, Philippe König, Wynand van Seters, Naomi Dempsey, Jeroen van Mourik, Chantal Presilli en Caroline Vos.
Written by:

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Partner | Head of International

Key Contact

Rotterdam
Notaris | Partner

Key Contact

Amsterdam
Tax Lawyer | Partner

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Partner

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Counsel