Gimv draagt belang in Nederlands zorgbedrijf Equipe over

26 juli 2021

Investeringsmaatschappij Gimv verkoopt Equipe Zorgbedrijven, een van de toonaangevende aanbieders van gespecialiseerde zorg in Nederland, aan Nordic Capital.

Het in 1995 opgerichte bedrijf is vandaag de dag marktleider in Nederland in hand- en polschirurgie & therapie. Daarnaast heeft het een sterke positie in esthetische zorg en kent het een groeiende aanwezigheid in orthopedie, oogheelkunde & algemene chirurgie. Equipe Zorgbedrijven telt ongeveer 700 werknemers waarvan 130 artsen en een netwerk van 30 locaties waar in 2020 meer dan 110.000 behandelingen werden uitgevoerd.

Met de overname wil Equipe haar activiteiten internationaal uitbreiden, verder digitaliseren en haar kernactiviteiten versterken.

Het Houthoff M&A team bestond uit Luke van de Laar, Erik Teijgeler en Daniëla van Noort, onder leiding van Michiel Pannekoek. Verder maakten Murat Duman, Jet Stolk, Anouk Boutens, Vera van Erpers Roijaards, Thomas de Weerd en Nicole Bilderbeek ook onderdeel uit van het team. Naast Houthoff stonden ook Rothschild, BCG en PWC Gimy en Equipe bij in deze overname.
Written by:

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Partner | Head of International