international

Houthoff Buruma en China Development Bank organiseren Investing in the Netherlands Summit 2017

24 april 2017

Op 10 april 2017 heeft Houthoff Buruma samen met de China Development Bank de Investing in the Netherlands Summit 2017 in het Chinese Qingdao georganiseerd met steun van de Koninklijke Nederlandse Ambassade in China, de Netherlands Foreign Investment Agency ("NFIA"), het Ministerie van Handel van de Volksrepubliek China ("MOFCOM Beijing") en het Gemeentelijke Bureau van Handel van Qingdao ("MOFCOM Qingdao"). Het onderwerp van de Summit was "Investeringen in Nederland en het Ontdekken van Nieuwe Mogelijkheden".
 
Allereerst hebben André Driessen, plaatsvervangend ambassadeur bij de Koninklijke Nederlandse Ambassade in China, en Chunyu Xianli, plaatsvervangend directeur-generaal van MOFCOM Qingdao, openingstoespraken gehouden, namens respectievelijk de Nederlandse en Chinese zijde. Voorts heeft Xu Dansong, Directeur van de Comprehensive Department van de Investment Promotion Agency van MOFCOM Beijing, gesproken over de strategie voor uitgaande investeringen vanuit China en de samenwerking tussen China en Nederland, waarbij hij een betrekkelijk positief standpunt innam over de lange termijn ontwikkeling van de uitgaande investeringen vanuit China. Jeroen Nijland, Hoofd van de NFIA, heeft daarnaast gesproken over waarom Nederland een goede plek was voor uitgaande investeringen door Chinese bedrijven en Tang Li, Hoofd van het Nederlandse Team van de China Development Bank, heeft een introductie gegeven over het ondersteunende financieringsbeleid voor buitenlandse investeringen door Chinese bedrijven.
 
Namens Houthoff Buruma heeft Michiel Wesseling, Hoofd van het China Team, een presentatie gegeven over juridische en fiscale kwesties bij het zakendoen in Nederland, vanuit het perspectief van startende nieuwe bedrijven, fiscale structurering en overnames in Nederland.
 
84 deelnemers vanuit de top van 55 Chinese bedrijven waaronder de meeste van de grote en gerenommeerde bedrijven in Qingdao City, zoals de Haier Group, de Hisense Group, de Haven van Qingdao etc., waren aanwezig op de Summit. 

Written by:
Michiel Wesseling

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Partner
+31 10 217 24 50
+31 6 5115 9204
Yang Wan

Key Contact

Amsterdam
China Project Manager
+31 20 605 64 37
+31 6 1025 3735