Beursgang van Corre Energy B.V. op Euronext Dublin

23 september 2021

Corre Energy heeft nieuwe aandelen verkocht en uitgegeven aan institutionele en gekwalificeerde beleggers en een beperkt aantal particuliere beleggers in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf haalde hiermee zo'n EUR 12 miljoen op.

Het duurzame energiebedrijf, opgericht in 2018, richt zich op de ontwikkeling, bouw en toekomstige exploitatie van ondergrondse opslagfaciliteiten, evenals de productie en verkoop van groene waterstof.

Corre Energy, dat zich momenteel in de ontwikkelingsfase bevindt, zal hernieuwbare elektriciteit gebruiken om perslucht op te slaan in ondergrondse zoutcavernes, die vervolgens gecombineerd wordt met groene waterstof die is opgeslagen in nabijgelegen cavernes om zo elektriciteit op te wekken.

Het opgehaalde bedrag zal gebruikt worden om de ontwikkeling van een bestaande pijplijn van elf door de Europese Unie aangewezen projecten in Nederland, Duitsland en Denemarken te versnellen.

Houthoff assisteerde Corre Energy B.V met de beursgang. Het team bestond uit Jetty Tukker, Emma Schutte, Jasmijn Harms, Valerie Denswil, Anouk Boutens en Margot van Herwerden.
Written by:

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Partner