bestuur

Legal Design in opmars

24 四月 2018

Legal Design wint steeds meer terrein binnen de advocatuur. In de vierde editie van het Advocatenblad, dat vandaag gepubliceerd is, staat het artikel 'Legal Design in opmars. Woord in beeld'. Hierin bespreken diverse ervaringsdeskundigen het inzetten van visuele middelen in de advocatuur. 

De experts zijn het er over eens dat de toekomst ligt bij meer beeldgebruik in de advocatuur. Legal Design Adviseur van Houthoff Sarah van Hecke voorspelt in het artikel een toename van visualisatie: 'Het wordt straks in bijna ieder dossier ingezet.' Juristen zelf gaan mee in deze nieuwe ontwikkeling, maar echt snel gaat het niet. Hoogleraar Taal & Communicatie aan de Universiteit Utrecht, Paul van den Hoven, pleit in de bijdrage voor 'visuele geletterdheid' onder juristen en de rechtelijke macht.

Van Hecke noemde eerder al visueel denken een onmisbare vaardigheid voor de advocaat van de toekomst. Lees meer daarover in Sarah's blog.

Houthoff is actief bezig het vakgebied Legal Design verder vorm te geven. We spelen graag een rol in het verder ontwikkelen van vaardigheden zoals visueel denken en visuele geletterdheid en denken mee over de interessante vraagstukken en discussiepunten die komen kijken bij deze innovatie.

Mee praten over dit onderwerp? Of wil je meer weten over Legal Design bij Houthoff? Klik hier. Of neem contact op met Sarah van Hecke.

Written by: