Uitvaartorganisatie DELA wil concurrent Yarden alsnog overnemen

5 mei 2021
5 mei 2021

Uitvaartverzorger en -verzekeraar DELA wil alsnog de noodlijdende branchegenoot Yarden overnemen. Zowel de verzekeraar, het uitvaartbedrijf als alle onderliggende organisaties en deelnemingen draagt Yarden over aan DELA. Na de overname blijft de Vereniging Yarden zelfstandig voortbestaan.

Met bijna 1 miljoen polishouders, 900 medewerkers, 200 vrijwilligers en 65 uitvaartcentra en crematoria behoort Yarden tot een van de grootste uitvaartorganisaties in Nederland. De grootste uitvaartorganisatie is met 4 miljoen polishouders op dit moment DELA.

DELA deed al eerder een poging Yarden over te nemen. Onlangs oordeelden de rechtbank en het klachteninstituut Kifid dat het bedrijf de polisvoorwaarden van een groep verzekerden mag versoberen. Daarnaast was van groot belang voor DELA het besluit van de Consumentenbond om haar voorbereidingen voor een bodemprocedure tegen het herstelplan van Yarden te staken. Dat maakt een overname alsnog mogelijk.

Als de toezichthouders de voorgenomen overname goedkeuren, dan is Yarden vanaf eind augustus 2021 officieel onderdeel van DELA.

Het Houthoff team heeft de Vereniging Yarden bijgestaan bij de verkoop van Yarden aan DELA.

NU.nl | Uitvaartorganisatie DELA neemt noodlijdend Yarden alsnog over
AD | Dela wil alsnog Yarden redden van ondergang: akkoord over overname
NOS | Uitvaartorganisatie DELA wil concurrent Yarden alsnog overnemen
FD | Dela neemt noodlijdende concurrent Yarden toch over
Written by: