Wallbox genoteerd aan NYSE door fusieovereenkomst met Kensington Capital Acquisition Corp. II
4 oktober 2021

UPDATE

Vanaf vandaag is het gecombineerde bedrijf als Nederlandse N.V. genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Wallbox, de aanbieder van laadoplossingen voor elektrische voertuigen, is naar de beurs gegaan middels de fusie met Kensington Capital Acquisition Corp II.

14 juni 2021

Wallbox sloot een fusieovereenkomst met Kensington Capital Acquisition Corp II. Bij de afronding van de overeenkomst zal het gecombineerde bedrijf noteren aan de New York Stock Exchange.

Kensington Capital Acquisition Corp II is een aan NYSE genoteerde special purpose acquisition company (NYSE: KCAC). Wallbox is marktleider op het gebied van laadoplossingen voor elektrische voertuigen (EV) met negen locaties over drie continenten en een afzetmarkt in meer dan 80 landen. De gecombineerde onderneming wordt gewaardeerd op USD 1,5 miljard.

Kensington Capital Acquisition Corp II werd bijgestaan door Houthoff, in samenwerking met Hughes Hubbard & Reed LLP en Cuatrecasas Goncalves Pereira. Het team van Houthoff bestond uit Alexander Kaarls, Paul de Vries, Jeroen van Mourik, Guillette van Grinsven, Barbara Nederhof en Marijn van Horen.

Autospac | Smart charging and energy solutions provider Wallbox to list on NYSE through merger with Kensington Capital Acquisition Corp II.
Reuters | Spanish EV charger maker Wallbox to go public in $1.5 bln New York SPAC deal
Written by:

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Managing Partner
Paul de Vries

Key Contact

Amsterdam
Notaris | Partner

Key Contact

Amsterdam
Tax Lawyer | Partner