Interview Erykah Sackey

Erykah Sackey, master student aan de Universiteit van Amsterdam, had tijdens het begin van haar studie al een specifieke interesse in het Arbeidsrecht. Na het bijwonen van een recruitmentevenement was het voor Erykah duidelijk, ze wilde nog meer zien van Houthoff. Inmiddels heeft ze haar student-stage afgerond op de praktijkgroep Employment & Pensions in Amsterdam en loopt ze alweer een tijd rond als Studerend Juridisch Medewerker op deze afdeling.

Hoe kwam je in contact met Houthoff?

"Door mijn studievereniging werd ik uitgenodigd om mee te gaan naar een inhousedag. Tijdens deze inhousedag werd een presentatie gegeven over het kantoor en de verschillende rechtsgebieden en landen waarbinnen de advocaten van Houthoff werkzaam zijn. Hierna werd een interessante workshop gegeven over presenteren. De dag eindigde met een gezellig netwerkmoment, waarbij ik veel advocaten van verschillende praktijkgroepen heb gesproken. Al met al kreeg ik op deze dag een goede indruk van Houthoff als kantoor en de mensen die er werken, ik was meteen enthousiast en solliciteerde kort daarna voor een student-stage."

Hoe heb je het sollicitatiegesprek ervaren?

"Nadat ik mijn stukken had ingediend, werd ik al vrij snel uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek met twee ervaren advocaten. Mijn sollicitatiegesprek heb ik als heel prettig ervaren. Het was een ontspannen gesprek waarin ik vertelde over hoe ik mijn studietijd ervaar, welke werkervaring ik al had opgedaan en bij welk rechtsgebied mijn interesse ligt. Ook vertelden de advocaten iets over zichzelf, het kantoor en wat er van een student-stagiair wordt verwacht."

Hoe was de begeleiding tijdens je student-stageperiode en Studerend Juridisch Medewerkschap?

"Tijdens mijn student-stage had ik een begeleider vanuit de student-stage commissie waarmee ik regelmatig contact had om te bespreken hoe het ging en met welke opdrachten ik bezig was. Als ik vragen had kon ik mijn begeleider altijd even bellen of bij hem langslopen. Dit geldt ook nu tijdens mijn Studerend Juridisch Medewerkschap (SJM-schap). Daarnaast was er toen wij volledig vanuit huis werkten een wekelijkse call met alle studenten en Recruitment waarin ervaringen werden besproken en vragen konden worden gesteld. Je wordt tijdens een student-stage of SJM-schap dus goed begeleid door zowel Recruitment als je begeleider en er is altijd ruimte voor vragen!"

Wat kan je meenemen uit deze periode?

"Tijdens mijn student-stage en SJM-schap heb ik heel veel inhoudelijke kennis opgedaan, veel geleerd over hoe het werkende leven als advocaat op een groot kantoor eruitziet en nieuwe mensen leren kennen. Beide ervaringen zijn daarom heel waardevol. Uit mijn periode als student-stagiair en SJM neem ik mee dat het belangrijk is om te vragen om feedback en vragen te durven stellen, zo leer je uiteindelijk het meest en haal je het meest uit je stageperiode!"

Een tip voor medestudenten

"Als je geïnteresseerd bent in Houthoff is de beste tip om deel te nemen aan één van de recruitmentevents. Het is een mooie kans om het kantoor, de advocaten maar ook mede-rechtenstudenten beter te leren kennen. Bovendien is het heel gezellig!"