Innovatie

Op hoog tempo volgen vernieuwingen binnen de juridische dienstverlening elkaar op. Bij Houthoff pakken we een leidende rol om deze ontwikkelingen vorm te geven. We gebruiken de laatste technologieën om onszelf en de efficiency van onze dienstverlening continu te verbeteren.

Ons innovatieteam houdt bezig zich met verschillende onderwerpen. Naast financiële rapportages, procesondersteuning en het ontwikkelen en implementeren van state-of-the-art technologie, is er ook veel aandacht voor het berekenen en adviseren over alternatieve prijsmodellen dan het klassieke uurtarief.

What's in it for you?
Zodra je start bij Houthoff krijg je de kans om te werken met de nieuwste software. Zo wordt voor het due dilligence proces gebruikgemaakt van artificial intelligence. Door middel van machine learning software kunnen omvangrijke en complexe datasets sneller, nauwkeuriger en efficiënter worden geanalyseerd. Zo ben je minder kwijt tijd aan een arbeidsintensief documentenonderzoek en heb je meer tijd voor het leveren van hoogwaardig juridisch advies.

Innovatieve initiatieven en ervaringen

Steven ter Horst (Chief Innovation Officer) vertelt in Advocatenblad over de rol van pricing bij het verdelen van werk onder advocaten. "We beschikken over data over bijvoorbeeld de actuele bezetting van iemand. Dat is de harde kant. Bij ons is de zachte kant belangrijk: partners weten wat er bij medewerkers speelt, wat hun interesse en expertise is. Door die persoonlijke betrokkenheid kan werk goed worden toebedeeld."

Kyoko Tollenaar (Partner | Advocaat) vertelt over de kansen die digitalisering met zich meebrengt. "Laatst was ik bij een bijeenkomst, waar de ontwikkelingen in de praktijk aan de hand van paradigma's werden besproken, zoals de verschuiving van analoog naar digitaal. Wat betekent digitalisering in de praktijk? Een vraag waar veel juristen mee te maken hebben."

Jordy de Vries (Pricing Officer) bespreekt in Advocatie de vooruitstrevende rol die Houthoff heeft in pricing. "Partners offreerden vaak op basis van hun eigen kennis en ervaring. Door het proces te centraliseren, kunnen we meer data gebruiken om accurater en consistenter te offreren."