Lorenzo Fiorilli

advocaat | medewerker

Contact

+32 2 507 98 22
+32 4 9452 3891

Practice Areas

Sectors

Languages

Nederlands
Engels
Frans
Spaans
Duits

Follow me

Lorenzo is gespecialiseerd in Europees recht en mededingingsrecht waaronder staatssteun en de regels van markt en overheid. Hij adviseert bedrijven en overheden over staatssteunaspecten van subsidies, transacties en strategische samenwerkingsverbanden. Lorenzo heeft met name expertise op het snijvlak van het staatssteunrecht en het aanbestedingsrecht. Daarnaast adviseert hij ondernemingen over de kansen en risico’s in verband met de mededingingsregels en de zeer uiteenlopende EU-regelgeving op het gebied van agrifood, health care, life sciences, en industrie.

Hij is betrokken bij diverse nationale en Europese procedures op het gebied van zijn specialismen en houdt zich bezig met de begeleiding van staatssteunmeldingen bij de Europese Commissie. Voordat Lorenzo in dienst trad bij Houthoff was hij ruim 4 jaar werkzaam als advocaat op het gebied van het mededingingsrecht.

Opleidingen

  • LL.M. European Law School (Universiteit Maastricht)
  • LL.B. European Law School (Universiteit Maastricht)
  • Houthoff, together with Valther, assisted Actual Leader Group, an important provider on the French flexible labour market, in acquiring a stake in the Dutch employment agency Flex Factory. This is an important step in the growth strategy of Actual Leader Group which envisages to grow 20% in its foreign activities on the European market.
  • Houthoff, together with Nishimura & Asahi, represented OAT Agrio Co. Ltd. ("OAT") in the acquisition of Blue Wave Holding B.V., the holding company of Chrysal International. Chrysal is engaged in the field of producing, selling and distributing branded and private label post-harvest flower care and nutrient products.

Publicaties

View more View less

Practice Areas