Murat Duman

Murat Duman

Advocaat | Senior Associate

Contact

+31 20 605 69 46
+31 6 5360 1139

Practice Areas

Languages

Nederlands
Turks
Engels

Follow me

Murat is gespecialiseerd op het gebied van mededingingsrecht. Hij houdt zich bezig met fusies en overnames, afspraken tussen ondernemingen, misbruik van economische machtspositie en aanmerkelijke marktmacht. Hij is met name betrokken bij concentratiemeldingen bij de toezichthouders zoals de ACM, de NZa en de Europese Commissie en bij onderzoeken van deze toezichthouders naar overtredingen van wet en regelgeving zoals het kartelverbod. Murat heeft veel expertise in de zorg en met de toepassing van het mededingingsrecht in deze sector. Hij adviseert regelmatig over (strategische) samenwerkingen tussen zorgaanbieders en begeleidt zorgaanbieders bij (informele) procedures bij de toezichthouders.
  • Recommended
    Legal 500, EU and Competition (2022 Edition)

Voordat Murat in dienst trad bij Houthoff, is hij werkzaam geweest als advocaat en als senior jurist bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) op het gebied van mededingingsrecht en zorg.

Opleidingen  

  • LL.M. European Law (cum laude) (Rijksuniversiteit Groningen)
  • LL.B. Internationaal en Europees Recht (cum laude) (Rijksuniversiteit Groningen)
  • Postgraduate Diploma in European Competition Law (King's College London)
  • Houthoff represented Sligro before the Rotterdam District Court in a procedure in which Sligro's competitors (through Maxxam) challenged the ACM's clearance of the acquisition by Sligro of a part of Heineken's wholesale activities. This matter concerns a rare appeal of a merger clearance decision, in which Maxxam challenged the methodology applied by the ACM. The District Court sided with the ACM and Sligro.

Publicaties

View more View less

Practice Areas