Rezan Ökten

Transfer Pricing | Counsel

Contact

+31 20 605 69 54
+31 6 8306 2706

Practice Areas

Sectors

Languages

Engels
Turks
Nederlands

Follow me

Rezan heeft grondige kennis en ervaring op het gebied van transfer pricing in de technologie- en telecommunicatie-industrie. Hij begon zijn carrière bij een van de vier topkantoren in de accountancy sector, waar hij cliënten adviseerde over transfer pricing projecten die betrekking hebben op bedrijfssaneringen, immateriële activa, kostenverdelingsmodellen van een hoofdkantoor, financiële transacties, winstvaststellingsafspraken, fiscale audits en geschillenbeslechting. Hij werkt voor zowel grote multinationals als kleine en middelgrote ondernemingen in diverse sectoren.

Rezan was ook wereldwijd werkzaam als inhouse specialist op het gebied van transfer pricing bij de twee grootste bedrijven ter wereld op het gebied van technologie en telecommunicatie (Liberty Global en VEON). Hij heeft een allesomvattend perspectief omdat hij zowel als adviseur als inhouse specialist werkzaam geweest is. Deze unieke combinatie van kennis en ervaring die hij in beide rollen heeft opgedaan, vormt de kern van zijn adviezen aan cliënten. Met een duidelijke visie en een technologisch verantwoorde benadering weet hij wanneer hij een tandje bij moet zetten of pragmatisch moet zijn om alle betrokken belanghebbenden aan boord te krijgen.
 • “Rezan Ökten is an outstanding transfer pricing professional with broad industry knowledge, combining in-house and consulting experience.”
  Legal 500, Tax (2021 Edition)
 • “Rezan Ökten, counsel transfer pricing, has a very pleasant attitude and is open to cooperation.”
  Legal 500, Tax (2021 Edition)
 • “Rezan Ökten is an excellent transfer pricing professional with a great work ethic. He acts with cleverness and precision and he is capable to face difficulties with motivation and enthusiasm; I quite appreciate his global professional expertise and his warm approach to team working. He is an expert of TP interdisciplinary aspects but also a great person to work with.”
  Legal 500, Tax (2021 Edition)

Rezan is docent aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij lesgeeft in het vak Transfer Pricing dat deel uitmaakt van de Advanced LL.M International Tax Law. Hij geeft ook regelmatig masterclasses Transfer Pricing bij IBDF. Hij heeft ook een aantal artikelen geschreven waarbij het accent ligt op de aspecten van transfer pricing met betrekking tot immateriële activa en kostenbijdragenregelingen. Daarnaast is hij co-auteur en auteur van twee boeken over transfer pricing.

Rezan is lid van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en de International Fiscal Association (IFA).

Opleidingen

 • BBA, Business Administration (Istanbul University and University of Cologne)
 • Adv. LLM. International Tax Law (Leiden University)

Practice Areas