Advocaat Medewerker Intellectuele Eigendom

Houthoff

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste advocatenkantoren. Onafhankelijk, 100% Nederlands, maar wel met een sterke internationale focus. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente praktisch toepasbare oplossingen wensen.

De praktijkgroep Intellectuele Eigendom en IT

Houthoff beschikt over een gerenommeerde Intellectuele Eigendom en IT praktijk, welke is gespecialiseerd in de verschillende gebieden van het intellectuele eigendomsrecht, IT, privacy en e-commerce. Het IE/IT team is gevestigd in Amsterdam en bestaat uit zeven advocaten onder leiding van partner Thomas de Weerd.

De IE advocaten van Houthoff adviseren nationale en internationale cliënten in alle sectoren waarin IE een belangrijke rol speelt. In de dagelijkse praktijk staan de IE advocaten multinationals bij en zijn zij tegelijkertijd sparringpartner voor technologie start-ups. Daarnaast staan zij cliënten bij in de marktleidende automotive praktijk van Houthoff.

Zij adviseren over uiteenlopende IE vraagstukken op het snijvlak van technologie en recht, zoals 3D printen, Big Data analyse, connected cars en innovaties in de agrifood, life sciences, en energie sector. De technische ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Naast een uitstekende juridische kennis is belangstelling voor innovatie en techniek dan ook essentieel.

De IE advocaten hebben ruime ervaring met procederen bij de Hoge Raad en het Hof van Justitie van de Europese Unie. Verder wordt het IE team betrokken in M&A en technologie gerelateerde transacties en fiscale structuren, waarin zij nauw samenwerken met onze experts op andere gebieden.

Het profiel

Houthoff is op zoek naar een advocaat medewerker met drie tot vier jaar werkervaring en aantoonbare deskundigheid en ervaring op het gebied van het intellectuele eigendomsrecht. Je hebt zowel litigation- als transactie-ervaring opgedaan binnen dit vakgebied. Daarnaast ben je werkzaam (geweest) binnen de top van de advocatuur en wil je ontwikkelen tot een IE recht specialist binnen onze hoogwaardige praktijk.

Solliciteren

Solliciteer door een e-mail te sturen met motivatie en cv naar Anouk Verbakel (HR adviseur).

Heb je vragen over deze vacature, neem dan contact op met Thomas de Weerd via +31 20 605 6985 of Fleur Tuinzing-Westerhuis via +31 20 605 6528.

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.