Making our clients and people successful

Student-Stagiaire

place
Amsterdam of Rotterdam
schedule
5 dagen per week
school
WO

Ben jij derdejaars bachelor- of masterstudent Rechtsgeleerdheid, Notarieel Recht, Fiscaal Recht of Fiscale Economie en wil jij ervaring opdoen in de praktijk? Geef kleur aan je carrière en kom een student-stage lopen bij Houthoff!

Doe ervaring op

Tijdens een student-stage draai jij twee maanden fulltime of parttime mee in de dagelijkse praktijk. Als student-stagiaire word je betrokken bij het team. Je doet onderzoek, stelt memo's op, sluit aan bij jurisprudentielunches en mag mee naar zittingen. Zo leer jij het werk, de mensen en de sfeer bij ons kennen en kom je erachter of Houthoff iets voor jou is.

In Amsterdam loop je tijdens de student-stage mee bij één praktijkgroep. In Rotterdam wissel je na een maand en leer je twee praktijkgroepen kennen. Het is ook mogelijk om na een maand te wisselen van kantoor. Op die manier maak je kennis met onze kantoren in Amsterdam én Rotterdam!

Wat zijn jouw kwaliteiten

Je bent ambitieus, wilt in teamverband werken op het hoogste niveau én bent in staat creatief te denken.

  • Derdejaars bachelor- of masterstudent Rechtsgeleerdheid, Notarieel Recht, Fiscaal Recht of Fiscale Economie.
  • Op persoonlijk vlak ontwikkeld naast je studie; denk aan maatschappelijke, werk of studie gerelateerde activiteiten.
  • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling als schriftelijk). 

Wat kan je van ons verwachten?

  • Persoonlijke begeleiding en meerdere feedback momenten van je begeleider.
  • Een marktconforme stagevergoeding van €850,- bruto per maand (op fulltime basis).
  • Volledige reiskostenvergoeding woon- en werkverkeer met het openbaar vervoer.
  • Kom je van ver? Wij bieden huisvesting aan in Amsterdam en Rotterdam. het appartement deel je eventueel met een andere student.
  • Regelmatig leuke activiteiten zoals sportactiviteiten, kantoorevenementen en seminars.
  • Ontbijt, lunch en de hele dag vers fruit op kantoor.

Sollicitatieprocedure

Vul het sollicitatieformulier in. Als je wordt uitgenodigd, volgt een gesprek met twee advocaten, belastingadviseurs of kandidaat-notarissen van de student-stage commissie. Na het gesprek hoor jij of je een student-stage bij ons mag lopen.

Let op: een student-stage start elke oneven maand (januari, maart, mei, juli, september en november). Graag lezen we in jouw sollicitatiebrief in welke periode je beschikbaar bent en wat jouw voorkeur is voor praktijkgroep(en) en vestiging van Houthoff. 

Een organisatie waar je door groeit

Houthoff is één van de grootste advocatenkantoren van Nederland met meer dan 600 collega's. Een hechte groep met verschillende en diverse achtergronden. Ambitie, energie en nuchterheid staan centraal. Wij streven altijd naar de hoogste kwaliteit. Onze cliënten zijn beursgenoteerde bedrijven, grote (financiële) instellingen, private equity huizen en overheden, die allemaal hoge eisen stellen, inventieve oplossingen wensen en met bevlogen mensen willen werken.

Wij zijn benieuwd naar jou!

Wil je graag meer weten over de vacature of over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Sandra Sardjoe

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Op welke afdelingen kun je een student-stage lopen bij Houthoff?

Het is bij ons mogelijk om op onderstaande afdelingen een student-stage te lopen. Staat jouw voorkeur er niet tussen? Neem dan contact op met Sandra Sardjoe om de mogelijkheden te bespreken.