ASR neemt verzekeraar Loyalis over

4 december 2018

Houthoff heeft ASR Nederland N.V. (a.s.r.) bijgestaan bij de overname van verzekeraar Loyalis N.V. (Loyalis) van APG Groep N.V. (APG). Met de overname verbreedt en verstevigt a.s.r. haar marktpositie op het gebied van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) en versterkt zij haar leidende positie in het aanbieden van integrale duurzame inzetbaarheidsoplossingen voor werkgevers. De overnamesom bedraagt € 450 miljoen.

Loyalis is onderdeel van pensioenuitvoerder APG en biedt werk aan circa 300 FTE. De in Heerlen gevestigde verzekeraar biedt arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, nabestaandenverzekeringen en aanvullende pensioenen voor werkgevers, werknemers en zzp’ers. Loyalis heeft circa 450.000 verzekerden bij zo’n 10.000 werkgevers en is met collectieve verzekeringen uitstekend gepositioneerd bij (middel)grote bedrijven in het onderwijs, de bouw, de zorg en de overheid. Daarnaast biedt het bedrijf ook diensten aan op het gebied van preventie, vitaliteit, verzuim en re-integratie.

De naam en het merk Loyalis zullen blijven bestaan. Het kantoor van Loyalis blijft gevestigd in Heerlen. Van hieruit zal het AOV-bedrijf van Loyalis blijven opereren en de samenwerking met APG continueren op het gebied van kennisdeling, productontwikkeling en klantbediening. De leven- en pensioenactiviteiten van Loyalis zullen naar verwachting in 2020 worden geïntegreerd in die van a.s.r.

De overname vindt plaats onder voorbehoud van goedkeuring van De Nederlandsche Bank en de Autoriteit Consument & Markt en afronding van het adviestraject met de ondernemingsraad van APG. De ondernemingsraad van a.s.r. heeft al een positief advies uitgebracht over de overname. a.s.r. en APG verwachten de overname af te ronden in het eerste halfjaar van 2019.

ASR koopt Loyalis voor 450 mln | Het Financieele Dagblad 
Aankoop Loyalis door ASR logisch | Telegraaf

Written by:

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Partner
Berry van Wijk

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Partner

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Partner
Thomas de Weerd

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Partner