Egeria verkoopt Dutch Bakery aan 3i

22 september 2021
23 september 2021

Houthoff adviseerde Egeria bij de verkoop van Dutch Bakery Group B.V. aan de internationale beleggingsbeheerder 3i Group PLC.

Dutch Bakery is een toonaangevende industriële bakkerijgroep die gespecialiseerd in afbakbrood en snacks op basis van brood, zoals pistolets, kaiser broodjes, croissants en worstenbroodjes. Het bedrijf heeft haar hoofdkantoor in Tilburg en exploiteert zes bakkerijen in Nederland. Met haar investering, tracht 3i de internationale groeistrategie van het bedrijf in de gefragmenteerde Europese private label markt voor afbak producten te stimuleren. Daarnaast zal 3i Dutch Bakery ondersteunen bij de verdere investeringen in haar thuismarkt.

Dutch Bakery heeft een leidende positie op de Nederlandse markt, waar alle grote Nederlandse foodretailers huismerkklanten zijn. De onderneming biedt een toonaangevend, innovatief en compleet assortiment, dat duurzaam en met natuurlijke ingrediënten wordt geproduceerd. Dutch Bakery onderscheidt zich met haar ruime aanbod van producten, waardoor retailers een structureel aantrekkelijke thuis bake-off assortiment kunnen ontwikkelen.

De transactie is nog onderhevig aan de goedkeuring van de mededingingsautoriteiten.

Het Houthoff team onder leiding van Michiel Pannekoek bestaat uit Philip van der Eijk, Josephine de Bok, Jorn Klaassens en Anne Steinbusch.

 

Written by:
Michiel Pannekoek

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Partner | Head of International | Lid RvC
+31 10 217 24 33
+31 6 5152 8751

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Counsel
+31 10 217 26 77
+31 6 5365 5834