HB Incubator

Houthoff selecteert zes start-ups voor incubatorprogramma

01 juni 2017

Dental Robotics, Dutch Analytics, Felyx, SkelEx, Wolk en ZIVVER zijn geselecteerd voor het incubatorprogramma van Houthoff Buruma. Deze start-ups kwamen na korte maar krachtige pitches als de meest veelbelovende uit de bus tijdens de selectiedag op 31 mei. Deze start-ups krijgen de komende twee jaar juridische ondersteuning op topniveau tegen een start-up prijs.

Uit bijna 50 inzendingen zijn 12 start-ups geselecteerd om te komen pitchen voor een plek in het HB Incubatorprogramma. Dit programma biedt start-ups twee jaar lang toegang tot juridische ondersteuning tegen een sterk gereduceerd tarief om zo hun onderneming verder te professionaliseren.

Door de hoge kwaliteit van de pitches was het voor de jury lastig om tot een keuze te komen. De jury was onder de indruk van alle start-ups, maar de geselecteerden onderscheiden zich wat de jury betreft door hun professionaliteit, juridische behoefte en de schaalbaarheid van hun product of dienst.

Over de geselecteerde start-ups

  • Dental Robotics ontwikkelt nieuwe technologieën om mondverzorging voor de consument te verbeteren. Dental Robotics maakt mondverzorging makkelijker dan ooit tevoren.
  • Dutch Analytics specialiseert zich in data-integratie en data-analyse vraagstukken voor grote industriële spelers en heeft haar eigen softwareplatform ontwikkeld dat grote hoeveelheden data kan integreren, het ontwikkelen van analysemodellen faciliteert en deze operationeel kan laten draaien in een klantomgeving. 
  • Felyx biedt vanaf juli 2017 een milieuvriendelijk mobiliteitsconcept in de vorm van gedeelde e-scooters. Gebruikers kunnen via een app een volledig elektrische deelscooter op ritbasis huren en zo snel van A naar B komen. Felyx gaat van start in Amsterdam met 108 e-scooters en wil snel doorgroeien naar een grotere vloot en meer steden.
  • SkelEx ontwikkelt en produceert industriële exoskeleton harnassen die vermoeidheid, veroorzaakt door repetitieve bewegingen, verminderen. De Skel-Ex technologie biedt de drager een gewichtloos gevoel in de armen, wat resulteert in een bewezen vermindering van spieractiviteit en vermoeidheid. Skel-Ex richt zich op verhoging van de productiviteit en het voorkomen van ergonomisch letsel en vermindering van de daaraan gerelateerde personeelskosten.
  • Wolk voorkomt heupbreuken door een draagbare airbag die de heup beschermt bij een val. De gepatenteerde technologie is in samenwerking met de TU Delft ontwikkeld en getest bij verschillende zorginstellingen. Het eenvoudige en lichtgewicht ontwerp maakt dat Wolk ongemerkt onder de kleding kan worden gedragen. 
  • ZIVVER biedt een technisch geavanceerde én gebruiksvriendelijke oplossing voor veilig e-mailen, chatten en bestanden delen. Bij het verzenden van privacygevoelige informatie met ZIVVER voorkom je menselijke fouten, zorg je dat niemand – dus ook hackers niet – erbij kan, kun je berichten terugtrekken en wordt er melding gemaakt van missers. Voor, tijdens en na het delen van de informatie houd je dus de regie. Triple Safe.

Over het HB Incubatorprogramma

Met het HB Incubatorprogramma van Houthoff Buruma krijgen start-ups gedurende twee jaar tegen het sterk gereduceerde tarief van €50,- per uur juridische ondersteuning op topniveau, met een maximum van 200 uur. Een team van jonge talentvolle advocaten ondersteunt de start-ups en adviseert hen over alle juridische relevante aspecten, zoals bedrijfsstructuur, financiering, commerciële contracten, personeel, intellectueel eigendom en belastingen. Houthoff Buruma heeft bij eerdere edities van de HB Incubator onder andere Lendex, Nerdalize en Bird Control Group succesvol ondersteund.

Written by: