Houthoff wint American Lawyer Global Legal Award voor Global Dispute of the Year

26 januari 2018

Eind 2017 is door The American Lawyer de Global Dispute of the Year Award uitgereikt aan Houthoff voor de procedure Russia versus Yukos. Eerder won Houthoff al de GAR Award voor Most Important Published Decision voor deze grootste vernietigingsprocedure ooit.

In 2014 is de Russische Federatie in een drietal arbitrale vonnissen veroordeeld tot betaling van (in totaal) US$50 miljard (de “Yukos Awards”) aan de voormalige Yukos aandeelhouders. De Russische Federatie is hiertegen een vernietigingsprocedure gestart bij de Rechtbank Den Haag. In de vernietigingsprocedure wordt de Russische Federatie bijgestaan door Houthoff, Hanotiau & van den Berg en W&C.

In eerste aanleg is de procedure gewonnen en heeft de rechtbank de Yukos Awards vernietigd, hetgeen zéér uitzonderlijk is. De voormalige Yukos aandeelhouders zijn in appel gegaan van het rechtbankvonnis. Deze appelprocedure loopt nu bij het Hof Den Haag. Op 28 november 2017 heeft de Russische Federatie een Memorie van Antwoord (MvA) ingediend van 759 pagina’s. De MvA is gepubliceerd op deze website. De vernietiging van de Yukos Awards was wereldnieuws. De verdere procedure wordt dan ook wereldwijd nauwlettend gevolgd.


Written by:

Key Contact

Rotterdam
Advocaat | Partner