nationale opera en ballet

Nationale Opera & Ballet ontvangt BREEAM-NL duurzaamheidscertificaat
03 oktober 2019
3 oktober 2019

Wij willen onze partner Nationale Opera & Ballet van harte feliciteren met het behalen van het BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat, welke zij gisteren ontvangen hebben tijdens ons jaarlijkse Global Corporate Ladies Event

Nationale Opera & Ballet heeft als eerste theater in Nederland een BREEAM-NL In-Use duurzaamheidscertificaat verworven voor zowel ‘Asset’ (het gebouw) als ‘Beheer’. BREEAM is een onafhankelijk en internationaal keurmerk voor duurzaamheid, dat via een vaste methodiek de duurzaamheid van gebouwen meetbaar en zichtbaar maakt. 

Nationale Opera & Ballet scoort in de beoordeling met name hoog op het beheer van materialen, energie, transport en afval. Als eerste theater heeft Nationale Opera & Ballet ook het derde deel, ‘Gebruik’, van BREEAM-NL In-Use doorlopen. Waarbij de behaalde prestatie is vastgelegd in een ‘letter of compliance’. Nationale Opera & Ballet wil met de certificering haar maatschappelijke rol als toonaangevend cultureel instituut op het gebied van duurzaamheid verder ontwikkelen en als voorbeeld dienen. 

Written by: