Ontstentenis of belet van bestuurders en commissarissen in tijden van corona

28 april 2020
28 april 2020

Marleen van Uchelen-Schipper en Paul de Vries hebben een bijdrage geschreven voor het tijdschrift Ondernemingsrecht genaamd 'Ontstentenis of belet van bestuurders en commissarissen in tijden van corona'.

Vanwege het uitbreken van de coronapandemie blijven mensen wereldwijd en masse thuis, al dan niet in quarantaine. Voor zover reizen nog mogelijk is, is het een risicovolle aangelegenheid geworden, die bij voorkeur moet worden vermeden. De fysieke boardroom blijft akelig leeg in deze tijd, net nu het gemiddelde bestuur alle zeilen bij zal moeten zetten om de onderneming door de coronacrisis heen te navigeren.

In deze bijdrage proberen Marleen en Paul een helpende hand te bieden bij nadere duiding van de ontstentenis- en beletregels voor bestuurders en commissarissen van rechtspersonen. Als uitgangspunt nemen zij hierbij de situatie van ontstentenis en belet van een bestuurder bij een BV.

De publicatie van 'Ontstentenis of belet van bestuurders en commissarissen in tijden van corona' in Ondernemingsrecht is hier  te lezen.
Written by: