bestuur

Redefine verkoopt een 48,5% belang in ELI aan Madison International Realty

19 maart 2020
19 maart 2020

In nauwe samenwerking met Rymarz Zdort (voorheen Weil, Gotshal & Manges), heeft Houthoff advies verleend aan Redefine Properties Limited (genoteerd aan de beurs van Johannesburg) en European Logistics Investment BV ("ELI") aangaande de verkoop van 46,5% van de aandelen in ELI aan Madison International Realty en 2% van de aandelen in ELI aan Griffin Real Estate.

In het kader van de Transactie zullen Madison en Griffin Real Estate een bedrag van in totaal EUR 163,3 miljoen in ELI investeren. Madison zal EUR 150 miljoen investeren en Griffin Real Estate EUR 13,3 miljoen. EUR 83,7 miljoen van het door Madison geïnvesteerde bedrag en EUR 3,6 miljoen van het door Griffin Real Estate geïnvesteerde bedrag zal worden besteed aan het aankopen van de aandelen en het resterende bedrag zal worden aangewend voor de financiering van de verdere ontwikkeling van de portefeuille in de komende jaren.

ELI bezit een Poolse vastgoedportefeuille van EUR 500 miljoen, die beheerd wordt door mede-investeerder Griffin Real Estate en die bestaat uit 14 vastgoedprojecten in en rond Warschau, Lodz, Krakau, Silesia, Pomerania en Posnania.

Written by:

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Managing Partner

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Partner
Paul de Vries

Key Contact

Amsterdam
Notaris | Partner