Advocaat Medewerker Public Law / Environment & Planning - Amsterdam (1 FTE)

EEN ORGANISATIE WAAR JE DOOR GROEIT

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. Wij zijn onafhankelijk en hebben vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Londen en New York en representatives in Azië en Houston. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote (financiële) instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en inventieve oplossingen wensen.

PUBLIC LAW / ENVIRONMENT & PLANNING

De gerenommeerde bestuursrecht praktijk van Houthoff is betrokken bij belangrijke ruimtelijke en industriële projecten en adviseert ontwikkelaars, de (zware en maak-)industrie en overheden van tekentafel tot oplevering. De klimaat- en energietransitie speelt daarbij een steeds meer centrale rol.

 

Als bestuursrechtadvocaat schrijf je adviezen op het gebied van onder meer omgevingsrecht (waaronder ruimtelijk ordeningsrecht en milieurecht), natuurbeschermingsrecht en energierecht, waarbij de Europeesrechtelijke component regelmatig een belangrijke rol inneemt. Daarbij wordt geregeld voor buitenlandse cliënten en advocatenkantoren gewerkt. Daarnaast vertegenwoordig je cliënten in procedures bij onder andere de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State en rechtbanken. Ook ben je regelmatig betrokken bij due diligence in corporate M&A en vastgoed transacties. Sowieso wordt binnen Houthoff veel samengewerkt, onder andere met de juridische specialisten op het gebied van vastgoed, Corporate/M&A, energierecht, EU & Competition.

 

Tot slot procedeer en adviseer je ook over meer algemeen bestuursrechtelijke onderwerpen, zoals lokale wet- en regelgeving, de Wet openbaarheid van bestuur en toezicht- en handhaving.

 

De bestuursrechtpraktijk van Houthoff is ambitieus en groeit. Voor de vestiging Amsterdam zoeken wij een startende advocaat-stagiaire en een advocaat-medewerker met 3 tot 5 jaar werkervaring. Het deels werken vanuit onze vestiging Rotterdam is bespreekbaar.

 

De samenstelling en opbouw van het bestuursrecht team biedt ruimte om jouw juridische expertise verder te ontwikkelen en is bij uitstek de plaats om op hoog juridisch niveau te acteren. Naast binding door ambitie en affiniteit met het rechtsgebied is een goede sfeer een belangrijke factor in het team.

 

DIT MAAKT JOU DE IDEALE KANDIDAAT

Je bent een advocaat-medewerker met 3 tot 5 jaar werkervaring binnen de top van de advocatuur. Je hebt aantoonbare ervaring en deskundigheid op het gebied van het bestuursrecht in brede zin waaronder het omgevingsrecht. Je bent ambitieus en ondernemend en mede door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat een goede relatie met (buitenlandse) cliënten op te bouwen. Door jouw sensitiviteit en vakmanschap doorzie jij de belangen en wensen van onze cliënten snel en je hebt gevoel voor politieke verhoudingen. Daarnaast ben je innemend, empathisch en overtuigend. Je beheerst de Engelse taal uitstekend. Ten slotte ben je in staat jouw originele inzichten te vertalen naar praktische oplossingen.

 

KUN JE NIET WACHTEN OM JE CARRIÈRE BIJ HOUTHOFF TE STARTEN?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Bij interesse in de functie van advocaat-medewerker solliciteer dan via deze pagina. Voor de functie van advocaat-stagiaire kan je je aanmelden voor Het Grote Gesprek. Heb je inhoudelijke vragen over deze vacature, neem dan contact op met Marloes Brans, Partner Environment & Planning | Head of Climate Risk & Sustainability, via m.brans@houthoff.com of +31 20 605 6918.

 

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.