Kandidaat-notaris Medewerker Mergers & Acquisitions - Rotterdam (1 FTE)

13 oktober 2021

 

EEN ORGANISATIE WAAR JE DOOR GROEIT

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocaten- en notariskantoren. We zijn onafhankelijk en hebben vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Londen en New York en representatives in Greater China, Houston, Tokio en Singapore. Tot onze cliënten behoren nationale en internationale beursgenoteerde ondernemingen, grote (financiële) instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen.

DE PRAKTIJKGROEP CORPORATE M&A

Houthoff beschikt over een gerenommeerde praktijkgroep Corporate/M&A werkzaam vanuit de kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Londen en New York. De praktijkgroep verricht specialistisch werk, zoals het (fiscaal) vormgeven van ondernemingen, het adviseren, opzetten en herstructureren van vennootschappen en joint ventures, het begeleiden van fusie en overnames (inclusief de financiering daarvan) en internationale projecten zoals grensoverschrijdende fusies en omzettingen. Vanzelfsprekend worden ook de gebruikelijke notariële werkzaamheden verricht. De meeste werkzaamheden hebben een grensoverschrijdend karakter. Er wordt samengewerkt in teams waarbij het notariaat, de fiscalisten en de advocatuur gezamenlijk optrekken.

Het Corporate/M&A Notariaat bestaat uit één team verspreid over twee vestigingen. Er zijn twee Notaris Partners (Philippe König en Paul de Vries), één toegevoegd notaris, een counsel, drie senior-medewerkers, vier medewerkers, vijf stagiaires en een paralegal.

 

DIT MAAKT JOU DE IDEALE KANDIDAAT

Je beschikt idealiter over 4 tot 6 jaar werkervaring als kandidaat-notaris bij voorkeur opgedaan binnen (de top van) het notariaat en je hebt aantoonbare affiniteit met het ondernemingsrecht.

De samenstelling en de opbouw van de praktijkgroep biedt ruimte om jouw expertise op het gebied van het ondernemingsrecht verder te ontwikkelen en om je eigen toekomst vorm te geven. Je bent een ‘juridische fijnslijper’ met een goed analytisch vermogen en uitstekende vakinhoudelijke kennis. Je vertaalt de abstracte vennootschapsrechtelijke materie naar heldere en bondige adviezen of akten. Je komt in een team dat hard werkt en waar flexibiliteit wordt gevraagd maar waar ook een goede sfeer een belangrijke factor is. Verder beheers je de Engelse taal uitstekend in woord en geschrift.

Je bent gewend zelfstandig te werken en in staat om een persoonlijke relatie met (interne en externe) cliënten op te bouwen. Je bent zelfverzekerd, communicatief sterk, sociaal handig, overtuigend en je hebt gevoel voor de wensen en behoeften van cliënten. Gezien de proactieve werkwijze en advisering van de Corporate/M&A praktijk, ben je gewend te anticiperen, lateraal te denken en oplossingsgericht te opereren. Je hebt plezier in het ontplooien van nieuwe initiatieven door actief deel te nemen aan marketingactiviteiten, zoals het deelnemen aan congressen, het mede organiseren van cliënt workshops/seminars en het publiceren van artikelen. Ten slotte ben je ondernemend ingesteld en heb je de ambitie een bijdrage te leveren aan de verdere uitbouw van praktijkgroep Corporate/M&A in Rotterdam en Amsterdam.

 

KUN JE NIET WACHTEN OM JE CARRIÈRE BIJ HOUTHOFF TE STARTEN?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan via deze pagina. Wil je nadere inlichtingen over deze vacature, neem dan contact op met Philppe König (Notaris Partner).

 

Houthoff conformeert zich aan de richtlijnen van het RIVM. Indien een kantoorbezoek, sollicitatiegesprek of een andere afspraak/event op kantoor plaatsvindt delen wij voorafgaand onze richtlijnen met het verzoek deze in acht te nemen.

 

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Philip König

Key Contact

Rotterdam
Notaris | Partner
+31 10 217 25 19
+31 6 5118 7392

Key Contact

Amsterdam
Recruitment Teamlead
+31 20 605 64 17
+31 6 5232 4027