Professional support lawyer Corporate Banking & Finance (0,6 - 1,0 FTE)

PROFESSIONAL SUPPORT LAWYER BANKING & FINANCE (0,6  - 1,0 FTE) STANDPLAATS AMSTERDAM/ROTTERDAM


EEN ORGANISATIE WAAR JE DOOR GROEIT

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York en representatives in Greater China, Houston, Singapore en Tokyo. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen.

Het Houthoff Banking & Finance Team heeft vergaande kennis van de financiële sector en de daarop van toepassing zijnde wet- en regelgeving. Het ervaren team bedient binnenlandse en buitenlandse banken, investeerders, andere financiële instellingen, grote ondernemingen en toezichthouders. Onze specialisten adviseren over een grote diversiteit aan bancaire en financiële transacties, van high-end acquisitie-, vastgoed-, asset- en projectfinancieringen en syndicaats- en bilaterale leningen tot herstructurering, alles in de context van de complexe financiële regelgeving.

DE FUNCTIE

De Professional Support Lawyer is een belangrijke spil in de praktijkgroep. Op basis van je gedegen inhoudelijke kennis werk je nauw samen met onze advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Je fungeert als vraagbaak en ondersteunt in juridisch complexe materie. Als specialist signaleer je juridisch relevante nationale en internationale ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en literatuur en breng je deze onder de aandacht van de praktijkgroep. Je maakt relevante ontwikkelingen breder toegankelijk voor heel kantoor. In nauwe samenspraak met de praktijk ontwikkel je templates en modellen, evalueert deze en verbetert waar nodig. Daarnaast coördineer en bied je ondersteuning bij publicaties over voor kantoor relevante onderwerpen in toonaangevende vakbladen. Voor nieuwsbrieven, seminars en client portals lever je de content aan en je bereid presentaties, cursussen en lezingen inhoudelijk voor. Je werkt nauw samen met de informatiespecialisten, andere PSL's en Business Development. Tezamen met de afdeling Opleiding & Ontwikkeling ben je verantwoordelijk voor het opleidingsplan en het organiseren van jurisprudentielunches en actualiteitencursussen.

DIT MAAKT JOU DE IDEALE KANDIDAAT

We zijn op zoek naar kandidaten met:
 • een afgeronde juridische opleiding en minimaal 4 a 5 jaar werkervaring als advocaat of inhouse (bank) jurist, waarvan tenminste 3 jaar in een Banking & Finance praktijk;
 • je hebt een voorliefde voor het verzamelen, organiseren, analyseren en delen van kennis. Je bent proactief en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • je bent een stevige gesprekspartner voor partners, medewerkers en stagiaires. Je onderzoekt graag praktijkgerelateerde juridische vraagstukken;
 • je bent een teamspeler, maar ook in staat zelfstandig werkzaamheden op te pakken;
 • uitstekende project management en drafting vaardigheden;
 • kennis van document automation software is een pré;
 • vloeiend Engels in woord en geschrift;
 • je bent minimaal 3 dagen per week beschikbaar.

WAT BIEDEN WIJ?

 • een uitdagende functie met een veelzijdigheid aan werkzaamheden;
 • alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling;
 • uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden;
 • een dynamische en veeleisende, maar bovenal informele werkomgeving met veel leuke kantoorevenementen (van borrels en sportevenementen tot het jaarlijkse skiweekend);
 • werken binnen een kennis- en informatieteam dat vernieuwend en vooruitstrevend is en waarbinnen hoge kwaliteit de norm is.

KUN JIJ NIET WACHTEN OM JE CARRIÈRE BIJ HOUTHOFF TE STARTEN?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct! Wil je nadere inlichtingen over deze vacature, neem dan contact op met Rosa Hoogeveen (HR Adviseur) via telefoonnummer +31 (0)20 6056266. 

Houthoff conformeert zich aan de richtlijnen van het RIVM. Indien een kantoorbezoek, sollicitatiegesprek of een andere afspraak/event op kantoor plaatsvindt delen wij voorafgaand onze richtlijnen met het verzoek deze in acht te nemen.

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

 

08 June 2021

Key Contact

Amsterdam
HR Adviser
+31 20 605 62 66
+31 6 8250 5372