Advocaat Medewerker Public Law Amsterdam 2 FTE

22 May 2018

ADVOCAAT-MEDEWERKER PUBLIC LAW AMSTERDAM (2 FTE)

EEN ORGANISATIE WAAR JE VAN GROEIT

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste advocatenkantoren in Nederland. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York en representatives in Houston en Singapore. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen. 

PUBLIC LAW

De gerenommeerde bestuursrecht praktijk van Houthoff is betrokken bij belangrijke ruimtelijke ontwikkelingsprojecten en adviseert ontwikkelaars, de (zware en maak-)industrie en overheden van tekentafel tot oplevering. Er wordt binnen Houthoff samengewerkt met juridische specialisten op het gebied van vastgoed, Corporate/M&A, procesrecht, aanbestedingsrecht en EU & Competition. Samen met de sectorspecifieke benadering, waaronder zorg, energie, overheid, bouw en IT, leidt deze multidisciplinaire aanpak tot doordachte en pragmatische adviezen.

Als bestuursrechtadvocaat bij Houthoff vertegenwoordig je cliënten in procedures bij onder andere de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State of het College van Beroep voor het bedrijfsleven. Daarnaast stel je overeenkomsten op en schrijf je adviezen op het gebied van onder meer omgevingsrecht, milieurecht, ruimtelijk ordeningsrecht, grondbeleid en gebiedsontwikkeling met betrekking tot grote ruimtelijke projecten, waarbij de Europeesrechtelijke component regelmatig een belangrijke rol inneemt. Ook procedeer en adviseer je over meer algemeen bestuursrechtelijke onderwerpen, zoals lokale wet- en regelgeving, de Wet openbaarheid van bestuur en toezicht- en handhaving. Dit laatste veelal in samenwerking met de specialisten van Investigations & Corporate Crime.

Daarnaast ben je regelmatig betrokken bij contractonderhandelingen en due diligence in M&A en andere transacties. De bestuursrechtpraktijk van Houthoff is ambitieus en groeit. Voor de vestiging Amsterdam zoeken wij twee advocaat-medewerkers met 3 tot 5 jaar werkervaring. De samenstelling en opbouw van het bestuursrecht team biedt ruimte om jouw juridische expertise verder te ontwikkelen en is bij uitstek de plaats om op hoog juridisch niveau te acteren. Naast hard werken is een goede sfeer een belangrijke factor in het team.

DIT MAAKT JOU DE IDEALE KANDIDAAT

Je bent een advocaat-medewerker met 3 tot 5 jaar werkervaring binnen de top van de advocatuur. Je hebt aantoonbare ervaring en deskundigheid op het gebied van het bestuursrecht in brede zin waaronder het omgevingsrecht. Je bent ambitieus en ondernemend en mede door jouw uitstekende communicatieve vaardigheden ben je in staat een goede relatie met (buitenlandse) cliënten op te bouwen. Door jouw sensitiviteit en vakmanschap doorzie jij de belangen en wensen van onze cliënten snel en je hebt gevoel voor politieke verhoudingen. Daarnaast ben je innemend, empathisch en overtuigend. Je beheerst de Engelse taal uitstekend. Ten slotte ben je in staat jouw originele inzichten te vertalen naar praktische oplossingen. 

KUN JIJ NIET WACHTEN OM JE CARRIÈRE BIJ HOUTHOFF TE STARTEN?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief en CV naar Claire Ramaker, via c.ramaker@houthoff.com. Wil je nadere inlichtingen over deze vacature, neem dan contact op met Marloes Brans, Counsel Public Law, via m.brans@houthoff.com of +31 20 605 6918.

Op het moment dat je op deze functie solliciteert is onze Privacy Policy van toepassing.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Contact

+31 20 605 61 02
+31 6 8273 0388