Professional Support Lawyer - Herstructurering & Insolventie (0.4 - 0.6 fte)

Een organisatie waar je van groeit


Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private-equityhuizen en overheden die stuk voor stuk hoge eisen stellen en inventieve oplossingen wensen.

Wij zijn op zoek naar een Professional Support Lawyer voor het team Herstructurering & Insolventie. Zij adviseren cliënten die betrokken zijn bij ondernemingen in financiële moeilijkheden en die behoefte hebben aan doortastend advies en een '360-round view' op de problemen waarmee zij zich geconfronteerd zien. Kennis van en ervaring met complexe financieringsstructuren, maar ook de EU-Insolventieverordening en buitenlandse insolventieprocedures is vereist om in grensoverschrijdende herstructureringen en (dreigende) insolventies doeltreffend te kunnen adviseren.

Het team Herstructurering & Insolventie van Houthoff is marktleider. Zij zijn internationaal erkend en worden al jaren in juridische gidsen (bijv. Chambers en Legal 500) bovenaan 'geranked'. Het team beschikt over diepgaande expertise en ervaring en heeft in nagenoeg alle grote zaken die de afgelopen jaren in de Nederlandse markt speelden, een leidende rol vervuld.

De functie


De Professional Support Lawyer is een belangrijke spil in de praktijkgroep. Op basis van je gedegen inhoudelijke kennis werk je nauw samen met de advocaten van het team. Je fungeert als vraagbaak en ondersteunt de praktijk bij juridische vraagstukken in dossiers. Als specialist signaleer je juridisch relevante ontwikkelingen, zoals ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en literatuur en je brengt deze onder de aandacht van de praktijkgroep.

Verder maak je relevante ontwikkelingen toegankelijk voor heel kantoor. Tevens waarborg je de kwaliteit van de jurisprudentiebesprekingen. In nauwe samenspraak met de praktijk ontwikkel je templates en modellen. Ook evalueer en verbeter je deze modellen en templates waar nodig. Daarnaast publiceer je zelfstandig of samen met kantoorgenoten over voor kantoor relevante onderwerpen in toonaangevende vakbladen. Voor nieuwsbrieven, seminars en cliënt portals lever je content aan en bereid je presentaties, cursussen en lezingen inhoudelijk voor. Je werkt nauw samen met de afdeling Learning & Development en samen met hen ben je verantwoordelijk voor het opleidingsplan en het organiseren van jurisprudentielunches en actualiteitencursussen.

Dit maakt jou de ideale kandidaat


 • Je bent een excellente jurist met 4 tot 5 jaar werkervaring. Dit is bij uitstek een unieke kans voor iemand die een PSL-rol wil combineren met een aanstelling aan een universiteit als docent of (promotie)onderzoeker.
 • Je hebt affiniteit met de advocatuur en een voorliefde voor het verzamelen, organiseren, analyseren en delen van juridische kennis.
 • Je bent proactief en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je bent een stevige gesprekspartner voor partners, medewerkers en stagiaires.
 • Je onderzoekt graag praktijk gerelateerde juridische vraagstukken.
 • Ervaring met het stimuleren, voorbereiden, begeleiden en/of schrijven van publicaties is een vereiste.
 • Je bent een teamspeler, maar ook in staat zelfstandig werkzaamheden op te pakken.
 • Je bent tenminste 2 tot 3 dagen per week beschikbaar.

Wat bieden wij?


 • Een uitdagende functie met een veelzijdigheid aan werkzaamheden.
 • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een dynamische en veeleisende, maar bovenal informele werkomgeving met veel leuke kantoorevenementen (van borrels en sportevenementen tot het jaarlijkse skiweekend).
 • Werken binnen een kennis- en informatieteam dat vernieuwend en vooruitstrevend is en waarbinnen hoge kwaliteit de norm is.

Kun jij niet wachten om je carrière bij Houthoff te starten?


Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief en CV te mailen. Wil je nadere inlichtingen over deze vacature, neem dan contact op met Christiaan Zijderveld of Rolef de Weijs (team Herstructurering & Insolventie) of Rosa Hoogeveen (HR Adviseur) via telefoonnummer +31 (0)20 6056266.   

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

***

Houthoff conformeert zich aan de richtlijnen van het  RIVMIndien een kantoorbezoek, sollicitatiegesprek of een andere afspraak / event op kantoor wij onze aanbevelingen met het verzoek deze in acht te nemen.