Professional Support Lawyer - Financial Regulatory Law - Amsterdam/Rotterdam (0.6-0.8 FTE)

Een organisatie waar je van groeit

Met 300 advocaten, notarissen en belastingadviseurs, is Houthoff één van de grootste Nederlandse advocatenkantoren. We zijn onafhankelijk en hebben een sterke internationale focus met vestigingen in Brussel, Londen en New York. Tot onze cliënten behoren beursgenoteerde bedrijven, grote financiële instellingen, private equity huizen en overheden, die stuk voor stuk hoge eisen stellen en intelligente oplossingen wensen.

De praktijkgroep Financial Regulatory law (onderdeel van de bredere praktijkgroep Finance & Investment management) adviseert partijen in de financiële sector bij alle aspecten van het financieel toezicht recht. Zij ondersteunen cliënten bij hun contacten met de belangrijkste Nederlandse toezichthouders – De Nederlandse Bank (DNB), de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en de Europese regulatory autoriteiten. De praktijkgroep staat cliënten bij in een breed scala van transacties in de financiële sector, vergunning- en registratieaanvragen bij DNB en AFM en adviseert inzake het financieel recht in de volle breedte, onder meer op het gebied van markttoegang, integriteit, governance en prudentieel- en gedragstoezicht, waaronder ook de geschiktheid en ontwikkeling van nieuwe producten en distributiemodellen. Het regulatory team focust op het Nederlandse en Europese financieel toezicht (o.a. Wft, Wwft, Wtt, MiFID II, PSD2, Solvency II, IDD, CCD, CRR, CRD IV, 5e AMLD), en de impact daarvan op het materiele financieel recht (BW en Europese verordeningen). Er spelen ook nieuwe thema’s als crypto, FinTech en InsurTech.

Het team staat zowel nationale als internationale cliënten bij. De cliënten zijn banken, verzekeraars, beleggingsondernemingen, betaaldienstverleners, (beheerders van) beleggingsinstellingen, financiële dienstverleners, handelsplatformen, crypto dienstverleners en aanverwante dienstverleners.

De functie

Jij als Professional Support Lawyer bent een belangrijke spil in de praktijkgroep. Op basis van je gedegen inhoudelijke kennis werk je nauw samen met onze advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Je fungeert als vraagbaak en ondersteunt in juridisch complexe materie. Je biedt inhoudelijke ondersteuning in lopende dossiers. Als specialist signaleer je juridisch relevante nationale en internationale ontwikkelingen in wetgeving, rechtspraak en literatuur en breng je deze onder de aandacht van de praktijkgroep en haar cliënten. Daarnaast coördineer en bied je ondersteuning bij publicaties over relevante onderwerpen voor de praktijkgroep en haar cliënten in toonaangevende vakbladen. Voor nieuwsbrieven, seminars en client portals lever je content aan en bereid je presentaties, cursussen en lezingen inhoudelijk voor. Je bent medeverantwoordelijk voor de opleiding van de junioren in de praktijkgroep en het organiseren van de jurisprudentielunches.

Dit maakt jou de ideale kanidaat

We zijn op zoek naar een kandidaat die:

 • Een afgeronde juridische opleiding heeft en minimaal 5 jaar werkervaring als advocaat of inhouse (bank) jurist, waarvan tenminste 3 jaar in de financiële toezichtspraktijk.
 • Een voorliefde voor het verzamelen, organiseren, analyseren en delen van kennis heeft. Je bent proactief en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Een stevige gesprekspartner is voor partners, medewerkers en stagiaires. Je onderzoekt graag praktijkgerelateerde juridische vraagstukken.
 • Een teamspeler is, maar ook in staat is zelfstandig werkzaamheden op te pakken.
 • Vloeiend Engels spreekt en schrijft.
 • Ten minste 3 dagen per week beschikbaar is.

Wat bieden wij?

 • Een uitdagende functie met een veelzijdigheid aan werkzaamheden.
 • Alle ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een dynamische en veeleisende, maar bovenal informele werkomgeving met veel leuke kantoorevenementen (van borrels en sportevenementen tot het jaarlijkse skiweekend).
 • Werken binnen een kennis- en informatieteam dat vernieuwend en vooruitstrevend is en waarbinnen hoge kwaliteit de norm is.

Kun jij niet wachten om je CARRIÈRE bij Houthoff te starten?

Herken jij jezelf in bovengenoemde omschrijving en maakt de vacature je enthousiast over ons kantoor? Solliciteer dan direct door jouw motivatiebrief, CV en pasfoto te mailen. Wil je nadere inlichtingen over deze vacature, neem dan contact op met Lisanne Haarman (Advocaat-senior medewerker) via telefoonnummer +31 020 605 6117 of e-mail l.haarman@houthoff.com.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.