Pernille van der Plank benoemd tot hoogleraar Privaatrecht aan de Open Universiteit
23 June 2022
23 juni 2022

Per 1 juli is Pernille van der Plank benoemd tot hoogleraar Privaatrecht, in het bijzonder Goederenrecht aan de Open Universiteit. Zij gaat deze rol combineren met haar werk bij Houthoff.

Haar onderzoek en onderwijs is, net als bij Houthoff, gericht op vraagstukken met betrekking tot de verduurzaming van de gebouwde omgeving en de impact van klimaatveranderingen, met een focus op circulair bouwen, de energietransitie en vraagstukken omtrent (bouwen op) water. De benoeming onderstreept het belang dat Houthoff hecht aan de verbinding tussen de praktijk en wetenschap.

Bij de praktijkgroep Real Estate van Houthoff leidt Pernille een onderzoeksgroep die zich richt op de goederenrechtelijke structurering van vastgoedinnovaties. Hierover heeft zij veelvuldig gepubliceerd in nationale en internationale tijdschriften en is zij een veelgevraagd spreker.

Als hoogleraar gaat Pernille zich inzetten voor de verdere ontwikkeling van onderzoek en onderwijs op het gebied van het goederenrecht en duurzaamheid. Eerder dit jaar ontving zij, met een multidisciplinair consortium, een NWO-subsidie van 1,5 miljoen euro voor een onderzoek naar het opschalen van private en collectieve wateropslag.

In 2016 promoveerde Pernille aan de Radboud Universiteit Nijmegen op een proefschrift met de titel 'Natrekking door onroerende zaken'. Tot haar benoeming was zij werkzaam bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht en als onderzoeker verbonden aan het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability Law aan de Universiteit Utrecht.

Als docent heeft Pernille ruime ervaring, onder meer bij de Radboud Universiteit en de Universiteit Utrecht, maar ook bij verschillende postacademische opleidingen, zoals de Grotius specialisatieopleiding Onroerend Goed en de Law Firm School. Zij is sinds 2016 ook als gastdocent verbonden aan de Universiteit van Curaçao.
Written by:

Key Contact

Amsterdam
Adviser
+31 20 605 65 72
+31 6 8248 1102