Thomas Stouten

Advocaat | Partner

Contact

+31 10 217 29 35
+31 6 1486 1531

Practice Areas

Languages

Nederlands
Engels

Sectors

Follow me

Thomas is gespecialiseerd in  internationale arbitrages onder auspiciën van o.a. de ICC, LCIA, DIAC, UNCITRAL, ICSID, UNUM, and NAI alsmede gerechtelijke procedures, waaronder begrepen tenuitvoerleggings- en vernietigingsprocedures van arbitrale vonnissen. Hij heeft uitgebreide ervaring in complexe geschillen met vaak internationale aspecten. Vanwege zijn internationale praktijk is Thomas werkzaam geweest in de vestigingen van Houthoff in Londen en New York van waaruit hij meerdere internationale geschillen heeft gecoördineerd.
  • Recommended
    Legal 500, Dispute Resolution: Arbitration (2017 Edition)
Thomas treedt ook op als arbiter. Voorts geeft hij lezingen over arbitrage en spreekt hij regelmatig hierover op congressen. Thomas publiceert over arbitrage in het Tijdschrift voor Arbitrage, het Maandblad voor Vermogensrecht, Arbitration World (5e en 6e editie) en recentelijk ook in het Dispute Resolution Journal van de American Bar Association en het Handbook on Third-Party Funding in International Arbitration.

Thomas is erkend als één van de Future Leaders op gebied van zowel arbitrage als gerechtelijke procedures in de ranglijsten van Who's Who Legal: Litigation en Who's Who Legal & Global Arbitration Review: Arbitration.

Opleidingen

  • LL.M. Nederlands recht (Universiteit Utrecht)
  • LL.M. International and European Law (Universiteit Utrecht)
  • Diverse modules aan de University of Pretoria.