Jezelf ontwikkelen staat hoog op de agenda

Als student ICT kwam ik voor mijn eindstage bij Houthoff terecht. Een boeiende zes maanden, die resulteerde in een vast dienstverband als medewerker servicedesk. Na vier jaar ben ik nu systeembeheerder. In deze periode heb ik wel even ergens anders gewerkt. Ik was benieuwd hoe de detachering mij zou bevallen, maar al snel miste ik de uitdaging, de sfeer en de ‘Houthoffers’ zelf. Gelukkig was ik meer dan welkom toen ik opnieuw bij Houthoff solliciteerde. Het voelt nu alsof ik nooit weg ben geweest. Ik stort mij iedere dag weer vol overgave op het oplossen van complexe ICT-vraagstukken.

Binnen drie jaar wil ik netwerkbeheerder zijn

Wij hebben een vrij groot applicatielandschap en veel softwaretooling. Bij Houthoff kan ik dus vooruit. Ik ben nu nog junior, maar wil snel doorgroeien tot senior. Sterker nog, binnen drie jaar wil ik de netwerkbeheerder van Houthoff zijn. Ik vind dit de mooiste rol die er is. Je gaat namelijk de diepte in en denkt oplossingsgericht. Ik hou van ingewikkelde vraagstukken. Die tref je vooral bij de netwerken aan. Mijn manager denkt hierin voortdurend met mij mee. Hij haakt mij aan bij netwerk gerelateerde projecten en legt veel uit. Daarbovenop krijg ik alle ruimte om opleidingen op dit gebied te volgen en certificaten te halen. Jezelf ontwikkelen staat hoog op de agenda. Zowel bij Houthoff als bij mij. Er wordt ook een mooi budget voor vrijgemaakt. Zo kan ik blijven groeien in mijn vak.

“Ik krijg bij Houthoff dagelijks de kans het beste uit mezelf te halen.”

De Sjakie van de week

Als de eerstelijns support ergens niet uitkomt, komt de vraag bij ons terecht. Daar maken wij ook een speciaal rooster voor. Er moet altijd iemand beschikbaar zijn voor moeilijke vragen en spoedgevallen. Jij bent dan ‘de Sjakie van de week’. En hoewel de naam anders doet vermoeden, pak ik deze rol graag op. De vragen die je krijgt, zetten je continu aan tot nadenken. Ik krijg daar ontzettend veel energie van. Zeker als jouw input vervolgens bijdraagt aan echte procesverbeteringen, waar iedereen iets aan heeft.

Mijn Houthoff

Mijn collega’s zijn allemaal communicatief sterk en kunnen kritisch zijn. Het is een uitdaging om steeds de juiste vertaalslag te maken van hun wensen naar de allerbeste oplossingen. Maar het is wel cruciaal voor zo’n groot en professioneel kantoor als Houthoff. Want als wij onze collega’s optimaal toolen, zijn zij het beste uitgerust om cliënten succesvol te maken. Nu ben ik nieuwsgierig én behulpzaam. Ik help collega’s graag vooruit en dat wordt gewaardeerd. In the end zijn wij samen één team en hebben wij hetzelfde doel. Daar draag ik graag aan bij. Bovendien gaat het verder dan alleen werk. Ook het sociale telt en dat samen kleurt mijn carrière enorm.

Neem contact op met

Amsterdam
Systeembeheerder