Als junior ben ik volwaardig onderdeel van het team

Ik ben bij Houthoff begonnen in de praktijkgroep Europees- en Mededingingsrecht. Daar lag, met de afstudeerrichting arbeidsrecht, niet direct mijn expertise. Die start was daarom best wel spannend. Ik werd vanaf moment één goed begeleid en daardoor voelde mijn keuze voor Houthoff meteen goed. Bij zo’n groot kantoor kun je natuurlijk alle kanten op. Dat biedt perspectief. Maar wat ik nog belangrijker vind: je wordt hier gezien en gewaardeerd. Je hoort er helemaal bij. Het maakt niet uit of je een hele vlotte babbel hebt, juist wat stiller bent, net komt kijken of partner bent. Wij doen het samen. Wij doen het samen.

Teamwork. Teamwork. Teamwork.

Ik krijg niet alleen losse vragen op mijn bureau. Integendeel. De seniors en partners betrekken mij volledig in het proces. Dat is inspirerend en motiverend. En ook al heb ik misschien maar 1% van die hele grote zaak opgelost, ik ben volwaardig onderdeel van het team. Er wordt ook op mij gelet qua werkbelasting. Natuurlijk werken wij wel eens over, maar binnen het team streven wij naar een goede balans tussen werk en privé. Dat ervaar ik echt.

“Ik hoef hier niemand naar de mond te praten.”

Ik wil mezelf leren kennen

Toen ik bij Houthoff begon, kreeg ik een mooi compliment: “Wij hebben je aangenomen omdat je qua talenten en karakter een goede aanvulling op de organisatie bent”. Die authenticiteit wil ik behouden. Wij werken hier op een heel hoog niveau. De belangen zijn groot en stress kan op de loer liggen. Ik wil leren daar goed mee om te gaan. Bij mezelf blijven is belangrijk. Ik heb gelukkig allang gemerkt dat een eigen mening hier gewaardeerd wordt. Ik hoef niemand naar de mond te praten. Dat zegt veel over een organisatie.

Hallo cliënt!

Ik heb nu nog veel cliëntcontact samen met seniors, en ik kan niet wachten om dit over een tijdje volledig zelfstandig te doen. Houthoff ondersteunt me optimaal in deze ontwikkeling. Zij hebben een goed beeld van mij en gaan op basis hiervan met mij in gesprek. Ze gebruiken die karaktereigenschappen ook om de juiste collega’s met elkaar te matchen. Een goede zaak, want de best matchende teams leveren de beste projecten op.

Mijn inlevingsvermogen leidt tot succes

Als ik straks eigen zaken oppak voor cliënten ben ik ervan overtuigd dat inlevingsvermogen key is voor succes. Je moet begrijpen – en invoelen - dat zijn of haar bedrijf het allerbelangrijkst is. De cliënt kennen dus. Die kan wakker liggen van problemen en draagt vaak verantwoordelijkheid voor grote aantallen medewerkers. Ik geloof dan in hard zijn op de inhoud maar juist zacht op de persoon. Dat overstijgt de business en leidt eerder tot succes. Zo ga ik mijn carrière inkleuren en dat is bij een topkantoor als Houthoff volledig mogelijk.