CBRE Global Investors koopt woningportefeuille met ruim 900 huurwoningen van Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf
14 July 2020
14 juni 2020

CBRE Global Investors heeft namens het CBRE Dutch Residential Fund een woningportefeuille met 916 huurwoningen op 23 locaties in Nederland verworven waarvan 95% een huurprijs heeft in het middensegment. De woningen zijn gekocht van 'Stichting De Samenwerking', Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf.

Alle woningen in de portefeuille hebben een groen energielabel, 82% van de woningen ligt in de economische groeikernen van de Randstad. Twee derde van de woningen zijn ééngezinswoningen en drie complexen betreffen nieuwbouw ontwikkelingen.

De verkoop van de woningcomplexen door Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf is onderdeel van een strategiewijzing van directe investeringen naar indirecte investeringen. De verkoopopbrengsten van de woningportefeuille zijn gebruikt voor het verwerven van participaties in het CBRE Dutch Residential Fund, het niet-beursgenoteerde Nederlandse woningfonds van CBRE Global Investors.

De woningen zijn gemiddeld 15 jaar oud, 80% ervan heeft energielabel A, er zijn geen woningen met een energielabel lager dan C. Met een gemiddelde huurprijs van €950,- per maand, sluit de portefeuille goed aan bij de grote vraag naar huurwoningen in het middensegment. Grotere complexen in de portefeuille zijn o.a. 135 woningen in het binnenkort op te leveren nieuwbouwproject Campus Yours in Leiden, 182 verduurzaamde eengezinswoningen in Soest en 85 eengezinswoningen in Baarn. Het vastgoedmanagement is ondergebracht bij VB&T, MVGM en Van ’t Hof Rijnland.

Houthoff stond in deze transactie het Pensioenfonds voor het Slagersbedrijf bij. Het Houthoff team dat betrokken was bij deze transactie stond onder leiding van Dolf de Jong en bestaat daarnaast uit Josephine Peerbolte, Cato van Pelt, Sylvia Dikmans, Manon van Bijlevelt, Anouk Koppelaar, Daan Horsthuis, Arno Boessenkool en Genevieve Noordeloos.
Written by:
Dolf de Jong

Key Contact

Amsterdam
Notaris | Partner
Sylvia Dikmans

Key Contact

Amsterdam
Tax Lawyer | Partner
Manon van Bijlevelt

Key Contact

Rotterdam
Tax Lawyer | Senior Associate
Arno Boessenkool

Key Contact

Amsterdam
Kandidaat-notaris | Senior Associate