banking

Klimaatverandering en de rol van de bedrijfsjurist

Publicatie Bedrijfsjuristen Monitor 2019
13 mei 2019

Houthoff heeft samen met het NGB onderzoek gedaan naar de impact van het thema klimaatverandering op de rol van de bedrijfsjurist. Bijna de helft van de ondervraagde bedrijfsjuristen denkt dat hun organisatie te maken krijgt met risico’s als gevolg van klimaatverandering. Op de vraag ‘In hoeverre is uw afdeling Legal toegerust op de (juridische) veranderingen op het gebied van klimaatwetgeving die nog komen gaan?’ antwoordt 37% matig en 13% onvoldoende.

In de publicatie 'Bedrijfsjuristen Monitor 2019 | Klimaatverandering en de rol van de bedrijfsjurist' is o.a. te lezen hoe bedrijfsjuristen van Vattenfall, Siemens, KLM en ING tot de conclusie komen dat een sterke bedrijfsjurist anno 2019 meer ambitie moet tonen op het gebied van klimaatverandering.

We hopen in de monitor voldoende inspiratie en inzicht te bieden om de veranderende rol van de bedrijfsjurist rond dit thema te omarmen en, ondanks de risico’s rond klimaatverandering, oog te houden voor de mogelijkheden en kansen die ontstaan.

Written by:

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Partner

Key Contact

Amsterdam
Advocaat | Partner

Key Contact

Amsterdam
Head of Marketing