Naast onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen en New York hebben wij ook vertegenwoordigers in Houston en Azië. Onze Representatives zijn gestationeerd op belangrijke mondiale economische centra om relaties met potentiele cliënten en (bevriende) kantoren uit te bouwen en verder te verdiepen.

Sarah Honch
"'In september 2022 begon ik bij Houthoff als representative voor Japan. Ik woon en werk in Tokio en ben de contactpersoon voor onze cliënten in Tokio en voor ons netwerk van bevriende vooraanstaande advocatenkantoren in de regio. Ik organiseer en ben aanwezig bij netwerkevenementen, seminars en conferenties om nieuwe samenwerkingen te ontwikkelen, bestaande vriendschapsbanden aan te halen en Houthoffs internationale netwerk in de regio verder te versterken. Ik werk nauw samen met de rest van Houthoffs Japanteam (onder leiding van Kyoko Tollenaar) en kijk elke keer weer uit naar hun bezoek aan Tokio. Ik sta ook regelmatig in contact met Houthoff wanneer er een Japanse cliënt of contactpersoon bij een zaak betrokken is, of wanneer zich een mogelijke kans voordoet bij een Japanse connectie."

Voordat ik bij Houthoff kwam, werkte ik als bevoegd Engels advocaat op het gebied van internationale arbitrage en litigation bij een Magic Circle-advocatenkantoor in Londen, waarbij ik ook in Dubai en Tokio ben gedetacheerd. Een paar jaar terug ben ik met mijn gezin naar Tokio verhuisd en heb ik mijn loopbaan onderbroken om tijd met mijn twee jonge kinderen door te brengen.

Net toen ik mij weer op de arbeidsmarkt wilde gaan begeven, stuitte ik op deze geweldige kans bij Houthoff en heb ik nooit meer omgekeken. Ik ben tweetalig (Engels en Japans), ben in Japan geboren en heb een multiculturele achtergrond, en aangezien ik ook als advocaat bij een vooraanstaand internationaal advocatenkantoor had gewerkt, paste deze rol perfect bij mij. Ik was meteen gecharmeerd van de goede en collegiale sfeer bij Houthoff en voelde me algauw thuis.

Houthoff is één van de weinige internationale advocatenkantoren (afgezien van de grote Amerikaanse en Engelse advocatenkantoren) dat ook een vertegenwoordiging in Japan heeft. Wij hebben hier geen kantoor opgezet (ik werk op afstand), maar dit Global Representative-model werkt heel goed voor ons in de regio.''

 

Esther veltman
''Ik maak al heel wat jaren, en met veel plezier, deel uit van de Houthoff-familie. Van 2000 tot eind 2006 werkte ik als advocaat bij Houthoff in Rotterdam, waar ik mij met name bezighield met Restructuring & Insolvency. Toen wij in 2016 met het hele gezin naar Singapore verhuisden voor het werk van mijn echtgenoot, werd ik gebeld door Michiel Pannekoek (Head of the International Board) met de vraag of ik de rol van “Representative” in Singapore op mij wilde nemen. Het plan was om Representatives in te zetten in belangrijke economische centra in de wereld om op die manier het internationale netwerk van Houthoff te vergroten en te versterken. Ik mocht dat plan voor Houthoff samen met Els Houtman (Head of Marketing) uitwerken en in Singapore gaan opzetten. Een interessante en superleuke uitdaging die ik graag ben aangegaan. De rol van Representative is mij op het lijf geschreven en ik heb die met veel plezier zes jaar in Singapore vervuld.

Ik was dan ook heel blij dat ik, na onze verhuizing naar Houston in september 2022, het stokje kon overnemen van Carolien ten Cate, die tot dan de Representative in Houston was en terugverhuisde naar Nederland. Sindsdien ben ik verantwoordelijk voor het verder uitbreiden en onderhouden van ons netwerk in Houston. Dat was in het begin best weer een leerproces, want de cultuur van zakendoen en relaties opbouwen is daar heel anders dan in Azië. Maar die uitdaging maakt het werken en wonen in het buitenland zo leuk en interessant.

Inmiddels weet ik wat er in de regio speelt en heb ik een uitstekende relatie kunnen opbouwen met de top tier advocatenkantoren waarmee wij samenwerken. Daarnaast onderhoud ik het contact met Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen die in Texas actief zijn, organiseer ik seminars en netwerkevents en begeleid ik de bezoeken van onze Nederlandse partners aan Houston. Uiteraard houd ik onze relaties op de hoogte van juridische ontwikkelingen in Nederland en informeer ik ze daarnaast over mogelijke opportunities in de Nederlandse markt. Door de samenwerking van al onze vestigingen, regionale teams en Representatives zijn wij in staat onze cliënten wereldwijd bij te staan. Ik vind het geweldig om daaraan bij te dragen.''