international

Internationaal

Bij Houthoff bieden wij verschillende mogelijkheden om werkervaring op te doen in het buitenland: een aantal maanden aan de slag op onze kantoren in Brussel, Londen of New York of werkervaring opdoen bij een van onze bevriende kantoren in het buitenland.

Michiel Pannekoek (Partner | Head of International): "Globalisering confronteert ons met uitdagingen maar vooral ook nieuwe mogelijkheden. Vandaag de dag eisen cliënten meer dan ooit dat de advocatenkantoren waarmee zij werken, internationaal georiënteerd zijn en hen overal ter wereld kunnen bijstaan. Zonder uitzondering hebben al onze praktijkgroepen te maken met werk dat over de grenzen gaat. Dit varieert van litigation die parallel wordt gevoerd in verschillende landen tot een overname door een buitenlandse koper van een onderneming met activiteiten in meerdere landen. De transacties of litigation zaken die wij doen strekken zich soms wel uit tot over meer dan vijftien landen.  Voor dit doel hebben wij een hecht netwerk van relaties met buitenlandse kantoren. Wij onderhouden actieve relaties met een aantal van de grootste kantoren in de grote economieën zoals USA, UK en Azië. In Europa hebben wij hechte banden met telkens twee kantoren per land. Die relaties zijn zodanig dat wij in enkele uren eenvoudig een team kunnen formeren in landen die relevant zijn voor een nieuw dossier. Andersom worden wij evenzeer door hen betrokken bij werk voor cliënten van deze kantoren."

Rotater

Een Rotater krijgt de kans om gedurende een aantal maanden aan het werk te gaan op een van onze buitenlandse Houthoff-locaties.

Paul Sluijter (Advocaat | Partner): "‘s Ochtends met een coffee to go over Times Square lopen naar kantoor, samen met mijn vrouw die nog een paar blocks verder liep naar de Rabobank. Lunch in Bryant Park en vanaf de middag droogden de mails vanuit Nederland op, zodat je de avond had om naar rooftop-netwerkborrels te gaan of gewoon zelf van de stad kon genieten. Omdat New York letterlijk nooit slaapt en je er midden in zit, houd je zelfs als het wat drukker is op kantoor genoeg tijd over om restaurants, shows en kunst te ontdekken of om hard te lopen in Central Park."

Vivian van de Haterd (Advocaat | Senior Associate): "Ik zou het iedereen aanraden twee maanden naar het Houthoff kantoor in Brussel te gaan. Werken in het hart van Europa vond ik heel waardevol en ik heb veel geleerd over onze praktijk daar, daarnaast leer je in hoog tempo nieuwe mensen kennen. Niet alleen andere Nederlanders via de Nederlandse netwerkborrels maar ook een hoop jonge advocaten uit andere landen."

Secondments

Tijdens een Secondment gaat een kantoorgenoot voor een langere periode aan het werk bij een van onze bevriende kantoren in het buitenland.

Philip van der Eijk (Advocaat | Partner): "In de periode van september 2018 t/m mei 2019 heb ik als 'Visiting Lawyer' gewerkt bij het New Yorkse advocatenkantoor Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garisson LLP. Paul Weiss is een van de meest vooraanstaande New Yorkse advocatenkantoren en betrokken bij een breed scala aan grote wereldwijde relevante zaken. Houthoff werkt veel samen met Paul Weiss en had daarom de mogelijkheid daar iemand te seconderen: ik was de gelukkige. Het was een indrukwekkende, spannende, leerzame maar zeker ook erg leuke ervaring om gedurende 9 maanden een kijkje kunnen te nemen in de keuken van zo'n 'powerhouse'. Bij Paul Weiss heb ik ook gewerkt op de M&A-sectie en kon daarom redelijk makkelijk aansluiting vinden in de teams waarin ik mocht werken. Het is erg verfrissend om voor een tijdje in een andere omgeving te werken, je ziet op die manier hoe anderen zaken aanpakken. Als Visiting Lawyer was ik onderdeel van een programma, er waren Visiting Lawyers uit in totaal 9 verschillende landen. Leuke aan het programma was dus ook dat je gelijk ook andere internationaal georiënteerde advocaten leert kennen. Al met al een fantastische tijd, waar ik veel vrienden aan over heb gehouden en enorm veel van heb kunnen leren."

Jessica den Dekker (Advocaat | Counsel): "Mijn tijd bij de Infrastructure Practice van Mattos Filho in Rio de Janeiro was fantastisch. Iedere dag pendelde ik van mijn appartement in Ipanema naar het kantoor in Botafogu waar ik meedraaide in een ontzettend warm en inspirerend team, de absolute top in de Olie & Gas praktijk. Lange dagen en best wel hard werken, maar ook uitgebreide lunches in de zon, happy hours met caipirinhas, en vriendschappen voor het leven. In de weekenden ging ik lekker op pad in Rio, de stad die met haar vrolijke Cariocas, vele stranden, prachtige natuur en lekkere eten een plekje in mijn hart heeft veroverd. Een tijdje bij een ander kantoor, in een andere cultuur, omringd door een andere taal, bracht mij nieuwe uitdagingen en waardevolle inzichten – een ervaring die ik iedereen kan aanraden!"

Lang verblijf

Naast Rotaters en Secondments is het bij Houthoff ook mogelijk om voor langere tijd aan het werk te gaan bij een van onze kantoren in het buitenland.

Parmiss Mirshekar (Advocaat | Senior Associate): "Naast het feit dat Londen ontzettend relevant is voor mijn praktijkgroep, is het een geweldige stad om te wonen! Elke ochtend met de tube vanaf Sloan Square richting de City voor een dag vol uitdagend werk en meetings om 's avonds te genieten van al het moois wat de stad te bieden heeft. Het unieke aan kantoor Londen vind ik de korte lijntjes; omdat het een klein team is werk je heel nauw samen met de partners waardoor je veel opsteekt in korte tijd. Naast het werk en de vele netwerkborrels heb je ook voldoende tijd om alles mee te krijgen van de West End musicals, de musea, leuke restaurantjes en niet te vergeten het voetbal van de Premier League."

Representatives

Naast onze kantoren in Amsterdam, Rotterdam, Brussel, Londen en New York hebben wij ook vertegenwoordigers in Houston en Azië. Onze Representatives zijn gestationeerd op belangrijke mondiale economische centra om relaties met potentiële cliënten en (bevriende) kantoren uit te bouwen en verder te verdiepen. 

Lees  hier het persoonlijke verhaal van onze Representatives Sarah Honch en Esther Veltman.