Making our clients and people successful

Startersfunctie Advocaat

place
Amsterdam of Rotterdam
schedule
5 dagen per week
school
WO

Werken als advocaat in de top van de advocatuur? Waar jij volledig jezelf kan zijn én waar jij je kan ontwikkelen op persoonlijk en inhoudelijk vlak. Start dan als advocaat bij Houthoff in Amsterdam of Rotterdam om zo jezelf én onze cliënten succesvol te maken.

EEN VLIEGENDE START

Als advocaat-stagiaire werk je aan complexe transacties en geschillenbeslechting. Dit doe je niet alleen, maar samen met je team en onder begeleiding van een partner. Tijdens je stageperiode van drie jaar wissel je van praktijkgroep. Dit heeft als voordeel dat  je zowel de transactie- als de procespraktijk leert kennen. Daarna kan je beter kiezen waar jouw passie ligt en in welke richting jij je wilt specialiseren.

 

SOLLICITEREN IN 1 DAG

Bij Houthoff solliciteer je in één dag en hoor je aan het einde van de dag of je een aanbod van ons ontvangt. Deze dag heet Het Grote Gesprek en organiseren wij maandelijks op ons kantoor in Rotterdam en in Amsterdam.

 

WAT ZIJN JOUW KWALITEITEN?

Je hebt je academische opleiding Nederlands recht (bijna) afgerond. Je bent ambitieus, wilt in teamverband werken op het hoogste niveau en bent in staat creatief te denken.

 • Civiel effect behaald.
 • Op persoonlijk vlak ontwikkeld naast je studie; denk hierbij aan maatschappelijke, culturele of studie gerelateerde activiteiten.
 • Ervaring opgedaan binnen de commerciële advocatuur.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal (zowel mondeling al schriftelijk).

 

WAT KAN JE VAN ONS VERWACHTEN?

 • Intern opleidingsprogramma: Houthoff Trainee Programme.
 • Externe opleiding: Beroepsopleiding Nederlandse Orde van Advocaten en Law Firm School.
 • Eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
 • Volledige reiskostenvergoeding woon- en werkverkeer met het openbaar vervoer.
 • 26,5 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband.
 • Een vast contract voor drie jaar én de kans om door te groeien naar medewerkersniveau. 
 • Een laptop en een iPhone. 
 • Regelmatig leuke activiteiten die vanuit kantoor of een team georganiseerd worden, denk aan sportactiviteiten, kantoorevenementen en seminars.
 • Een sterke internationale focus.


Onze mensen bepalen ons succes, daarom vinden wij het belangrijk om te investeren in de professionele en persoonlijke ontplooiing van iedereen die bij Houthoff werkt. Bij Houthoff geef je zelf kleur aan je carrière. Wij staan regelmatig stil bij jouw doelen, groei en ontwikkeling en bieden verschillende opleidingsmogelijkheden aan die passen bij jouw fase.

EEN ORGANISATIE WAAR JE DOOR GROEIT

Houthoff is één van de grootste advocatenkantoren van Nederland met meer dan 600 collega's. Een hechte groep met verschillende en diverse achtergronden. Ambitie, energie en nuchterheid staan centraal. Wij streven altijd naar de hoogste kwaliteit. Onze cliënten zijn beursgenoteerde bedrijven, grote (financiële) instellingen, private equity huizen en overheden, die allemaal hoge eisen stellen, inventieve oplossingen wensen en met bevlogen mensen willen werken.

 

WIJ ZIJN benieuwd NAAR JOU!

Wil je graag meer weten over de vacature of over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Roos Reijsenbach de Haan. Ben jij enthousiast? Dan is solliciteren bij Houthoff de juiste stap. Gelukkig hoeft dit bij ons niet lang te duren. Onze sollicitatieprocedure duurt precies één dag. Aan het einde van deze dag weet jij waar je aan toe bent.

 

Lees meer over Het Grote Gesprek en bekijk de eerstvolgende data. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Assessment

Alle sollicitanten die voldoen aan de vereisten moeten een assessment maken. Dit assessment bestaat uit een online persoonlijkheidsvragenlijst en een cognitieve test. Houthoff vindt het belangrijk om tijdens de sollicitatieprocedure een goed beeld te krijgen van de inhoudelijke vaardigheden van een kandidaat. Het assessment is geen doorslaggevende factor waarop een kandidaat wordt uitgenodigd of afgewezen, maar is bedoeld om een vollediger beeld te krijgen.